externe

Razbunare fulgeratoare a SUA. Atac cu drona la est de Kabul, a fost spulberat un lider al ISIS-K

Armata americana a anuntat vineri ca a efectuat un atac cu drona impotriva unui „organizator” al organizatiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul, informeaza sambata AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Atacul aerian fara pilot a avut loc in provincia Nangarhar din Afganistan. Conform primelor indicatii, am ucis tinta”, a informat, intr-un comunicat, comandantul Bill Urban.

„Din cate stim, nu au existat victime civile”, a adaugat purtatorul de cuvant al Comandamentului Central al Armatei SUA, care a anuntat astfel prima lovitura americana dupa atacul de joi de la aeroportul din capitala Afganistanului.

Capitanul Bill Urban de la Comandamentul Central a declarat: „Atacul aerian fara pilot a avut loc in provincia Nangarhar din Afganistan. Primele indicii sunt ca am ucis tinta. Nu avem cunostinta de victime civile”.

O drona Reaper, lansata din Orientul Mijlociu, l-a lovit pe militant in timp ce acesta se afla intr-o masina cu un alt membru al SI, ucigandu-i pe amandoi, a declarat un oficial pentru agentia de presa Reuters.

Se crede ca majoritatea celor cateva mii de extremisti ai IS-K se ascund in aceasta provincie, la est de Kabul.

Atacul cu drona, lansat din afara Afganistanului, a avut loc in timp ce evacuarile continua pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere sporita.

Cel putin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldati americani, intr-un atentat sinucigas produs joi in apropierea uneia din intrarile in aeroport.

Potrivit oficialilor americani, mai multi barbati inarmati au deschis focul dupa explozie, ceea ce a crescut dimensiunea masacrului.

Atacul a fost revendicat de catre filiala afgana a gruparii Stat Islamic, ISIS-K.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago