Razbunare penibila a lui Dragnea. PSD isi retrage reprezentantii dintr-un important proiect national lansat de Klaus Iohannis

politica

PSD isi retrage cei doi reprezentanti din comisia pentru elaborarea „Proiectului de tara”, o initiativa lansata in toamna anului trecut de catre presedintele Klaus Iohannis, anunta Antena 3.

PSD era reprezentat in comisia prezidentiala pentru „Proiectul de tara” de catre Viorel Stefan, actual ministru al Finantelor, si de Marius Nica. Stefan a fos retras deja urmand sa fie ca si Marius Nica sa faca acelasi lucru. „Suntem la guvernare, programul nostru este proiectul de tara”, au declarat surse din PSD pentru  Antena 3.

Klaus Iohannis a afirmat, la prima sedinta a comisiei pentru elaborarea proiectului de tara, ca acest proiect trebuie sa fie „un lucru bine facut”. „Acum aproape 2 ani am prezentat un concept care se baza pe ideea Romaniei lucrului bine facut. Cred ca si acest proiect de tara trebuie sa fie un lucru bine facut si sa duca la o Romanie a lucrului bine facut”, le-a spus Klaus Iohannis membrilor comisiei.

Iohannis a afirmat ca proiectul de tara trebuie sa stabileasca noi obiective pentru Romania in conditiile in care si-a atins obiectivele pe care le-a avut pana acum: integrarea in Uniunea Europeana si aderarea la NATO.

„Romania s-a transformat, dar nu putem sa ne oprim aici. Transformarea Romaniei trebuie sa mearga mai departe, dar in ce directie? Aici vine sa raspunda proiectul de tara”, considera presedintele.

El a spus ca proiectul nu trebuie sa fie doar o reactie la situatia internationala, ci sa constituie un proiect asupra ceea ce Romania isi propune sa devina.

„Contextul european si global este schimbat fata de anii in care am intrat in Uniunea Europeana si nu avem nevoie de un proiect de tara care sa vina ca reactie la situatia in care ne aflam, ci ca o reactie proprie pornind evident de la realitatile de astazi. Proiectul de tara trebuie sa fie unul al unei Romanii moderne si prospere, europene, dar trebuie sa aiba propria noastra identitate, propriile noastre valori si propriile noastre domenii de performanta”, a declarat Iohannis.

Acesta a atras atentia ca Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2019, iar pana atunci tara noastra trebuie sa stie care-i sunt obiectivele si ce isi doreste in cadrul UE.

„Eu sint convins ca Romania poate deveni o ancora de stabilitate in aceasta parte a lumii, un actor important in aceasta regiune din estul Europei, dar nu e suficient sa ne dorim acest lucru. Pentru asta trebuie sa ramanem credibili, sa fim un partener predictibil, serios si de cursa lunga, iar acasa trebuie sa dovedim ca avem politici sanatoase, ca Romania duce o politica prudenta si predictibila”, considera seful statului.

Comisia are, de principiu, intalniri lunare, potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui. „Undeva la mijlocul anului viitor ar trebui ca aceasta comisie prezidentiala sa isi incheie activitatea”, a precizat Madalina Dobrovolschi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: