Razbunarea fariseilor: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, l-a suspendat din functie pe preotul care a tinut slujba la comemorarea lui Navalnii

externe

preot, comemorare, Alexei Navalnii, patriarhul Kirill, suspendat, slujbe

Conducatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, i-a impus o suspendare de trei ani preotului care a tinut o slujba de comemorare la mormantul lui Alexei Navalnii la sfarsitul lunii martie.

Preotul Dmitri Safronov, paroh la Biserica Sfintei Fecioare de pe dealul Liscikova din Moscova, are acum interdictie de a da binecuvantari, de a purta roba preoteasca si crucea bisericii pana in 2027, moment in care viitorul sau in institutia clericala va fi reevaluat, a decretat patriarhul Kirill.

Ordinul patriarhului nu explica si motivul pentru care lui Safronov i s-a mai interzis sa mai tina slujbe, scrie publicatia independenta Meduza.

Safronov, care este un preot duhovnic foarte apreciat de credinciosii moscoviti, a condus slujba de pomenire la 40 de zile de la moartea lui Navalnii, respectand un ritual religios de o importanta majora in crestinismul ortodox oriental.

Chiar inainte de inmormantare, Safronov a cerut public autoritatilor de stat sa incredinteze trupul neinsufletit al lui Navalnii mamei acestuia, in conditiile in care oficialii au ezitat timp de noua zile sa renunte la ramasitele pamantesti ale politicianului mort.

In plus, potrivit rapoartelor de pe un canal Telegram gestionat sub anonimat, Safronov a refuzat sa citeasca la parastasul de 40 de zile „Rugaciunea pentru victoria Sfintei Rusii”, cu tematica de razboi, in ciuda ordinelor primite de la Dieceza de Moscova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: