externe

Razbunarea Hamas pentru operatiunea din Jenin: Cel putin opt persoane au fost ranite la Tel Aviv dupa ce un palestinian a dat cu masina peste oameni si apoi a inceput sa atace cu un cutit

Un palestinian a intrat cu o camioneta in pietonii aflati pe o strada din Tel Aviv, apoi a inceput sa atace cu un cutit, ranind cel putin opt persoane. Atacul a fost revendicat de gruparea militanta Hamas ca raspuns la operatiunea majora israeliana din Jenin, potrivit Reuters.

Cel putin cinci persoane se aflau in stare grava. Site-ul de stiri israelian Ynet a spus ca una dintre victime este o femeie insarcinata, dar spitalul nu a confirmat acest lucru din motive de confidentialitate.

Atacatorul palestinian in varsta de 20 de ani, din Cisiordania, a fost impuscat mort de un civil inarmat, a declarat politia. Agentia de securitate israeliana Shin Bet a declarat ca tanarul a intrat in Israel fara permis si nu avea antecedente de infractiuni de securitate.

Atacul din capitala comerciala a Israelului a avut loc in timp ce peste 1.000 de soldati israelieni sunt angajati intr-o operatiune impotriva militantilor palestinieni din tabara de refugiati Jenin.

Hamas, care a afirmat ca atacatorul este unul dintre membrii sai, a declarat ca actiunea a fost „un act de autoaparare in fata masacrului sionist in curs de desfasurare de la Jenin”.

Imagini surprinse de camere de supraveghere difuzat online arata o camioneta urcand pe un trotuar, in fata unui mall, cu viteza mare, lovind cel putin doua persoane. Soferul este vazut iesind pe geam, cu un cutit in mana, injunghiind o persoana si urmarind alte persoane.

Ministrul de extrema dreapta al politiei israelian, Itamar Ben-Gvir, a venit la fata locului si si-a repetat apelul ca cetatenilor sa poarte arme pentru a contracara atacurile de strada.

„Odata ce Israelul si-a inceput activitatea in Jenin, am stiut ca terorismul va incerca sa-si ridice capul”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

55 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

40 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

51 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago