Razbunarea infractorului. I-a interzis lui Dancila sa mai mearga la Cotroceni pentru consultari. Vine reactia lui Iohannis

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca nu participa la intalnirea de vineri, de la Palatulul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, iar seful statului va sustine o declaratie de presa la ora 11:00, cand fusese anuntata intalnirea.

Presedintele Klaus Iohannis ar fi urmat sa se intalneasca vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dancila, dupa ce miercuri a avut discutii cu guvernatorul si cu prim-viceguvernatorul BNR, in incercarea de a media conflictul dintre Guvern si Banca Nationala. Intalnirea a fost anuntata vineri de Administratia Prezidentiala, insa nu se regasea pe agenda Vioricai Dancila.

”Guvernul a comunicat la cabinetul presedintelui Klaus Iohannis faptul ca premierul Viorica Dancila nu va veni vineri la Cotroceni, a precizat Administratia Prezidentiala. Presedintele Klaus Iohannis va sustine vineri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, in jurul orei 11,00. Joi, seful statului preciza ca vineri urma sa aiba o intrevedere cu premierul Viorica Dancila pe tema armonizarii politicilor BNR cu politicile fiscale guvernamentale”, anunta Administratia Prezidentiala.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat joi seara pe Iohannis ca a incalcat demnitatea Vioricai Dancila si l-a amenintat cu repercusiuni.

„Nu poti sa dai pe surse ca ai convocat-o (pe premierul Viorica Dancila – n.r.) la Cotroceni, vineri. Cum adica ai convocat-o? A inventat, de exemplu, un conflict intre Guvern si Banca Nationala, care nu exista, ca sa aparem noi cu presedintele ca mediator. Asa ceva nu poate fi acceptat si nu o acceptam nici noi, ca partid, si nici doamna prim-ministru. Eu am spus si la intalnirea pe care am avut-o, pe care a facut-o publica presedintele, dupa instalarea doamnei prim-ministru, despre care am vorbit si noi, am convenit – si am sperat ca se intampla – ca relatia va fi una de respect reciproc, de buna-credinta, de colaborare, de informare reciproca in toate problemele, mai ales in ceea ce priveste cele de politica externa. Or, asa ceva nu s-a intamplat

Nu cred ca este corect si noi vom actiona in consecinta. Nu putem sa continuam asa, sa vedem ca nu se intampla nimic si toti sa fim niste pioni pe o strategie de campanie electorala a presedintelui Romaniei. Asa ceva nu putem accepta”, a declarat Dragnea, joi seara, la Antena 3.

Iohannis spunea ca spera ca intr-un viitor foarte apropiat cele doua parti sa se inteleaga, sa se intalneasca si sa clarifice problemele, fiindca „nu sunt normale aceste abordari contondente intre doua entitati din arhitectura statulului”. De asemenea, seful statului afirma ca la intalnirea de vineri o va intreba pe Viorica Dancila in ce calitate a plecat in Israel, „fara sa sufle o vorba” si sa ii dea macar un telefon, din politete. Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe presedintele Klaus Iohannis pentru faptul ca „a convocat-o la Cotroceni pe premierul Viorica Dancila, declarand, joi seara, la Antena 3, ca „a inventat un conflict” intre Guvern si Banca Nationala, iar „asa ceva nu poate fi acceptat”. „Nu putem sa continuam asa, sa vedem ca nu se intampla nimic si toti sa fim niste pioni pe o strategie de campanie electorala a presedintelui Romaniei”, a afirmat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: