Razbunarea lui Andronescu. Senatoarea PSD nu vine sa o sustina pe Dancila la motiunea de cenzura: „Nu voi fi la motiune”

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, ca motiunea de cenzura nu are foarte mari sanse de reusita, adaugand ca la dezbaterea acesteia ea nu va fi prezenta in Parlament deoarece pleaca intr-o delegatie. Andronescu a fost demisa recent din functia de ministru al Educatiei de Dancila dupa o declaratie controversata in cazul Caracal.

„Personal, nu acord foarte mari sanse acestei motiuni. Pentru ziua de alaltaieri, ar fi trebuit sa existe o mobilizare suficient de mare, incat sa pot sa va spun altceva decat v-am spus. Or de la 194 de prezente in sala de plen pana la 233 distanta e foarte mare. Al doilea aspect: din experienta mea de parlamentar, v-as spune ca in general am constatat voturi mai putine decat semnaturi. (…) Am citit motiunea, este destul de superficiala, m-as fi asteptat sa aiba un alt continut, dupa discursurile pe care le-am auzit public, din pacate, motiunea nu dovedeste un continut suficient de important, incat sa poata fi convingator si pentru cei care n-ar avea pornirea sa semneze motiunea sau sa o voteze”, a spus Andronescu la RFI, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca nu va participa la votul asupra motiunii de cenzura care va avea loc joia viitoare pentru ca pleaca intr-o delegatie.

„Din pacate, nu voi fi la motiune, pentru ca este o delegatie la o conferinta a OECD, m-am inscris de foarte multa vreme si ma duc acolo cu o interventie, mi-e rusine sa spun acum ‘Pardon, stiti, nu mai vin’ „, a spus ea.

Ecaterina Andronescu a mentionat ca a fost „un accident” felul in care a votat la sedinta in care s-a stabilit dezbaterea motiunii pentru joia viitoare, desi PSD intentiona sa faca acest lucru sambata.

„Eu am introdus cardul in aparat. Nici prezenta nu s-a inregistrat. N-am vazut, n-am fost atenta ca acest aparat nu functioneaza si cand am realizat, atunci cand efectiv am exercitat votul, deja m-am ridicat sa spun ca aparatul meu nu functioneaza, era prea tarziu (…). A fost un accident”, a afirmat aceasta.

Intrebata daca e tentata sa plece din PSD si sa intre in Pro Romania, Ecaterina Andronescu a raspuns ca „niciodata nu e bine sa spui niciodata”.

„Eu sunt o persoana cu foarte multa constanta in comportament, zic eu. In general, daca va uitati la istoria mea publica, am fost un om cu un comportament constant. Sigur, niciodata nu e bine sa spui niciodata, dar cred ca tine de constanta aceasta sa incerc aici in partid sa am un punct de vedere, pe care poate il vor impartasi si altii si sa incercam sa readucem PSD acolo unde el a fost candva”, a precizat senatorul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: