Razbunarea lui Dincu, a blocat proiectul „Romania educata” al lui Klaus Iohannis: „Da, eu am solicitat presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educatiei in coalitie si in guvern”

politica

Vasile Dincu, PSD, pensii speciale, faliment, stat, blocaj, parlament, magistrati

Senatorul PSD Vasile Dincu a declarat, vineri, ca votarea noilor legi ale educatiei, parte a programului „Romania educata” al presedintelui Iohannis, a fost blocata la solicitarea sa. El sustine ca legile propuse sunt „politicianiste si superficiale”. Dincu a fost nevoit anul trecut sa demisioneze din fruntea Ministerului Apararii in urma unor critici publice ale presedintelui Iohannis.

„Da, eu am solicitat presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea acestor legi in coalitie si in guvern. Fiind vorba despre viitorul Romaniei nu cred ca putem aborda politicianist sau superficial aceste legi”, a declarat Vasile Dincu, vicepresedinte al PSD, pentru Edupedu.ro.

Vasile Dincu este in echipa de „specialisti” ai PSD care ar trebui sa corecteze drafturile legilor propuse de ministrul Ligia Deca, fost consilier al lui Klaus Iohannis. Joi, PSD a solicitat amanarea cu 30 de zile a calendarului de aprobare convenit initial in coalitia de guvernare pentru adoptarea pachetului legislativ.

Dincu sustine ca „200 de specialisti PSD” analizeaza legile educatiei.

„Am marit echipa PSD care analizeaza legile cu colegi cu diferite specialitati si am inceput o analiza cu cei peste 200 de membri din Departamentul de educatie. (…) Dupa 7 ani de la debutul dezbaterii pentru Romania Educata, observam ca legile educatiei, desi tinute intr-o confidentialitate de neinteles, au creat o vie dezbatere si multe reactii din mediul educational. Este clar ca asteptarea societatii este mare si e nevoie de dezbatere mai ampla si analize aprofundate.

Analizele ar trebui sa contina minime studii de impact, de analize de specialitate si chiar de consultarea unor esantioane de parinti, cadre didactice sau specialisti in educatie”, a mai sustinut Dincu.

Vasile Dincu a anuntat, la sfarsitul lui octombrie 2022, ca demisioneaza din functia de ministru al Apararii Nationale din cauza lui Klaus Iohannis.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu presedintele Romaniei, comandantul suprem al Armatei. Consider necesara retragerea mea din aceasta functie pentru a nu prejudicia in niciun fel procesele de decizie si programele care necesita fluiditate pe intreg lantul de comanda si pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru functionarea optima a Ministerului Apararii Nationale si a Armatei Romane”, se arata in textul demisiei inaintate prim-ministrului Nicolae Ciuca.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: