Razbunarea lui Dragnea. Are de gand sa o excluda pe Corina Cretu de pe listele la europarlamentare: „Nu am primit nicio oferta pana acum”

politica

Comisarul european Corina Cretu anunta ca PSD nu i-a facut pana in acest moment nicio oferta de a candida din nou pe listele partidului pentru Parlamentul European. Firea, aflata in razboi cu Dragnea, a invocat numele Corinei Cretu cand a cerut demiterea lui Carmen Dan de la Interne.

„Acum nu stiu daca voi mai candida, voi decide anul viitor. (…) E adevarat ca nici nu am primit vreo oferta pana acum”, a declarat Cretu intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Cretu a adaugat ca „oana acum” nu a fost contactata de nimeni din conducerea partidului privind o noua candidatura.

Comisarul a mai spus, in acelasi interviu, referitor la protestul din 10 august, ca „mereu am sustinut dreptul romanilor de a protesta”.

„Eu, ca politician, mereu am sustinut dreptul romanilor de a protesta, cred ca acest lucru trebuie sa fie garantat in orice tara democratica, la fel oriunde in Europa. Si acest lucru peste tot reprezinta o normalitate intr-o democratie. Si cred ca partidele trebuie sa tina intotdeauna cont de vocea oamenilor, fie ca se exprima la vot, fie ca se exprima prin participare civica sau politica.

Despre aceste controverse legate de violente, este o situatie care face obiectul mai multor anchete in curs, stiti foarte bine ca Parlamentul European a solicitat o dezbatere pe aceasta tema. Deci pana cand nu se vor pronunta institutiile abilitate dati-mi voie sa nu comentez mai mult. Oricum, oriunde in lume, orice fel de violenta trebuie respinsa categoric. Deci, din punctul meu de vedere, legile trebuie sa se aplice, institutiile trebuie aparate, dar, pe de alta parte, si dreptul romanilor de a-si afirma liber si pasnic punctele de vedere”, a mentionat Cretu.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: