Razbunarea meschina a lui Dragnea: „Sibiul, cea mai mica alocare bugetara din tara”. Judetele PSD-iste au primit de 100 de ori mai mult

politica

Deputatul Catalin Nechifor, fost membru PSD, arata intr-o postare pe Facebook care este „noua harta de putere in PSD”. El arata care baroni au reusit sa se impuna in fata lui Dragnea bazandu-se pe alocarile bugetare din partea Guvernului Dancila.

„Guvernul a publicat vineri noua harta de putere in PSD, prin Hotararea de Guvern 977, prin care se aloca bani pentru finantarea cheltuielor curente si de capital in anumite localitati din judetele patriei. Sumele provin din Fondul de Rezerva al Guvernului, prin grija prim-ministrului”, scrie deputatul pe contul sau de Facebook.

Acesta precizeaza ca nu au fost publicate criteriile in baza carora s-a facut repartizarea banilor si ca, din suma totala de 262,67 milioane lei, singurul sector al Capitalei care a primit ceva este sectorul 4 (administrat de Daniel Baluta, care s-a plasat, in ultimele luni, de partea lui Liviu Dragnea, in conflictul din PSD – n.r.). Sectorul 4 a primit 38,9 milioane lei.

Un Top 10 intocmit de Catalin Nechifor dupa sumele distribuite de la Guvern arata astfel:

1. Vaslui – PSD – 19,346 milioane lei
2. Giurgiu – PSD – 18,167 milioane lei
3. Maramures – PSD -16,2 milioane lei
4. Teleorman – PSD – 15,461 milioane lei
5. Valcea – PSD -15,213 milioane lei
6. Galati – PSD – 11,223 milioane lei
7. Tulcea – PSD – 10,17 milioane lei
8. Mures – PNL – 9,136 milioane lei
9. Iasi – PSD – 8,965 milioane lei
10. Neamt – PSD – 7,861 milioane lei.

„Alte lucruri interesante: Sibiul ia cea mai mica alocare din tara, 171 mii lei (adica vreo 40 de mii de Euro, cam cat un BMW dintr-ala pe care il folosea primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe vremuri). Bucurestiul nu mai conteaza pentru Dragnea si Dancila”, mai scrie fostul deputat PSD.

Acesta sustine ca marii perdanti sunt liderii de la Suceava, Dambovita, Bacau, Olt, Gorj, Caras Severin, Buzau, Braila si Dolj.

„Ultima observatie: judetele cu pondere mare a maghiarilor, Covasna si Harghita, iau 313 mii, respectiv 2,554 mii lei. Vi se pare ceva in neregula? Aveti neclaritati?”, mai scrie Catalin Nechifor.

Ulterior, deputatul prezinta si o centralizare:

„La repartizarea sumelor pentru cheltuielile curente si de capital in judetele patriei, lucrurile stau cam asa:

– 226,886 mii lei in judetele conduse de PSD
– 35,784 mii lei in restul judetelor.

Sigur ca la repartizarea in interiorul judetelor, pe localitati, au fost alocate sume de bani si primarilor de alta culoare decat PSD sau ALDE, dar scopul este evident, vin alegerile europene si cine da de mancare, acela primeste si recunostinta la vot”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: