Razbunarea urata a Adinei Florea. Dintre miile de dosare ale Sectiei Speciale a ales sa se ocupe tocmai de cel al unui judecator CSM care vrea desfiintarea Sectiei Speciale

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis marti o cerere a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) de redeschidere a anchetei intr-un dosar pe numele judecatorului Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar inchis in anul 2018 de catre DNA. Mateescu a boicotat sedintele CSM in care Adina Florea ar fi trebuit sa fie validata in fruntea Sectiei Speciale.

„Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, in dosarul nr. 221/P/2017 inregistrat la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. In baza art. 335 alin. 4 Cod de procedura penala confirma ordonanta nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, prin care s-a dispus infirmarea ordonantei de clasare nr.221/P/2017 din data de 21.08.2018 si redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 221/P/2017 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, in vederea completarii urmaririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala”, se arata in decizia Instantei supreme, citata de Agerpres.

Pe de alta parte, judecatorii au admis doua cereri formulate de Bogdan Mateescu si Parchetul General si au sesizat
Curtea Constitutionala cu exceptii de neconstitutionalitate privind art. 88 (1) alin. 6 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, modificate prin art.14 pct.4 din OUG 7/2019, art. 88 (1) – art. 88 (9) din Legea nr. 304/2004, dar si a OUG 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Potrivit presei centrale, dosarul il vizeaza pe judecatorul Bogdan Mateescu, pe tatal acestuia, Mihai Mateescu, care este primar PNL in orasul Baile Govora, dar si pe Marin Cotescu, senator PNL in legislatura 2012 – 2016.

Bogdan Mateescu s-a pronuntat in mai multe randuri pentru desfiintarea Sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a sesizat deja preocuparea deosebita a Adinei Florea pentru judecatorul Bogdan Mateescu. Potrivit site-ului Lumea Justitiei, ea s-a aratat mirata intr-o sedinta a CSM cum „din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Bogdan Mateescu?”.

„In loc sa lase Justitia sa functioneze, ministrul justitiei s-ar fi apucat sa faca procese de intentie procurorilor Sectiei speciale, manifestandu-si, in spatele usilor inchise, sustinerea pentru Bogdan Mateescu, de fata la intreaga scena.

Din informatiile pe care le avem, interlocutorul Anei Birchall pe acest subiect ar fi fost Victor Alistar, care i-ar fi atras atentia pentru derapajul sau, moment in care, ministrul Justitiei i s-ar fi adresat reprezentatului societatii civile astfel: ‘Alistare, cum iti explici ca din toate dosarele SIIJ, procurorii de la aceasta structura au extras tocmai dosarul lui Bogdan Mateescu? Au facut ei hocus-pocus cu mana prin dosare si taman dosarul asta l-au extras? Cum se face?’”, mentioneaza Lumea Justitiei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: