Razgandeanu isi confirma porecla: va candida pentru Cotroceni si vrea ca PSD sa il sustina: „Nu a renuntat nicio secunda la candidatura”

politica

Daniel Zamfir a declarat, pentru Mediafax, ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu i-ar fi transmis ca nu renunta la candidatura pentru alegerile prezidentiale. Senatorul ALDE a precizat ca se pune problema doar daca va exista sau nu un candidat comun al coalitiei.

„Chiar singura solutie viabila la momentul acesta de alternativa la Iohannis. Eu nu cred ca rezultatul la europarlamentare ne arata ca orice varianta nu poate fi luata in calcul. Din punctul meu de vedere, chiar ramane o alternativa, cea mai buna alternativa la Iohannis. Eu cred ca Tariceanu va trebui sa candideze la presedintie si sunt convins ca o va face. Nu a renuntat nicio secunda la candidatura. O sa propun in partid, miercuri, vreau sa mergem sa ii aparam pe oameni de abuzuri. Miercuri avem sedinta, dar nu stiu daca se va discuta. Este in functie de organizatiile care au adoptat rezolutiile. Eu i-am spus atunci ca trebuie sa candideze. Mi-a zis nu a fost o renuntare, dar in contextul in care veneam nu aveam cum sa zic «candidez la presedintie», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare facut public. Am convingerea ca va candida”, a declarat Daniel Zamfir, luni.

Senatorul ALDE a declarat ca a discutat cu Calin Popescu Tariceanu, iar declaratia acestuia dupa alegerilor europarlamentare din 26 mai „nu a fost o declaratie de renuntare” la candidatura pntru un mandat la Cotroceni.

„Acesta nu e decat un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci cand apar anumite indoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lamurit in partid ca nu a fost o renuntare. La nivel personal m-am lamurit cu Calin Popescu Tariceanu ca acea declaratie de atunci nu a fost o declaratie de renuntare, ci una facuta intr-un anumit context. Toate rezolutiile declansate in partid vor sa ii probeze sprijinul si dorinta tuturor de a candida”, a explicat Zamfir.

Senatorul ALDE a adaugat ca singura problema care se pune este daca Tariceanu va fi sau nu candidatul comun al PSD-ALDE la prezidentiale. El a mai precizat ca vor fi discutii cu PSD, dupa Congresul din 29 iunie, in care social-democratii vor alege conducerea partidului.

„Discutia nu poate fi formalizata pentru ca in cadrul rezolutiei noi am propus discutii cu PSD, sigur dupa ce isi fac si ei Congresul, pentru eventuala candidatura unica. El va candida oricum. Discutia e: candideaza din partea unei aliante comune sau nu. Numai un candidat din afara poate sa tina sub capac PSD, la ce certuri sunt in PSD. Ce ii va putea unii e un candidat din afara PSD si nu poate fi altul decat un candidat din alianta. Eu cred in continuare ca domnul Calin Popescu Tariceanu e cea mai serioasa varianta si fezabila la Iohannis. Opinia mea personala este ca un candidat comun in momentul acesta e cel mai fezabil”, a conchis Daniel Zamfir.

ALDE Brasov a adoptat, vineri, o rezolutie, prin care ii cere lui Calin Popescu Tariceanu sa isi anunte candidatura la prezidentiale si a solicitat inceperea discutiilor cu PSD pentru sustinerea acestuia la alegeri. Si organizatia ALDE Sibiu considera ca Tariceanu trebuie sa fie prezidentiabilul partidului.

Pana in prezent de la PSD ar vrea sa candideze la prezidentiale Serban Nicolae si Liviu Plesoianu.

Fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu a spus ca Olguta Vasilescu, Liviu Plesoianu, Serban Nicolae, Eugen Teodorovici si Gabriela Firea sunt nume vehiculate in interiorul PSD pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidentiale. Candidatul PSD la prezidentiale va ajunge in turul doi.

Presedintele interimar al PSD Viorica Dancila a anuntat ca partidul ia in calcul si varianta unui prezidentiabil din afara formatiunii.

PSD va avea pe 29 iunie un Congres extraordinar pentru alegerea presedintelui, presedintelui executiv si a secretarului general.

Mai mult despre: ,


Comentarii: