Razie in SOSETE. Politistii care cautau membri ISIS s-au descaltat la intrarea in moschee – VIDEO

externe

Pentru ca este interzis sa intri incaltat cu pantofi intr-o moschee, politistii nemti au fost obligati sa faca razie in sosete, relateaza tabloidul german Bild.

Politia germana a efectuat marti perchezitii la opt locatii, din Berlin, intre care si o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanti pentru gruparea jihadista Statul Islamic. Politistii au respectat regulile musulmane si au intrat in moschee in sosete si cu pantofii in mana.

Serviciul de informatii interne german s-a declarat marti „preocupat“ in legatura cu tentativele miscarii islamiste radicale de a recruta combatanti printre sutele de mii de migranti care sosesc in tara, relateaza AFP. „Faptul ca islamistii, sub masca de ajutor umanitar, incearca sa deturneze in scopurile lor situatia refugiatilor facand prozelitism si incercand sa-i recruteze, ne preocupa foarte mult“, indica Oficiul federal pentru protectia Constitutiei, intr-un comunicat, citat de Stirile PRO TV.

„Suntem in special atenti fata de tinerii refugiati neinsotiti, care ar putea fi o prada usoara pentru islamisti“, precizeaza sursa citata, care adauga, in schimb, ca nu exista informatii credibile care ar sugera ca „grupuri jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiati pentru a se infiltra pe teritoriul federal“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: