Razmerita in PSD, Orlando nu a semnat motiunea de cenzura. Il ataca pe Marcel Ciolacu

politica

Fostul ministru al Finantelor Publice Eugen Teodorovici critica actuala conducere a Partidului Social Democrat, el propunand ca cei care vor sa asigure conducerea PSD si sa detina functia de prim-ministru sa nu se mai „ascunda” in spatele imunitatii parlamentare. Teodorovici spune ca nu a semnat motiunea de cenzura depusa de PSD si UDMR.

„Pot sa va spun sigur ca eu nu am semnat motiunea aceasta pentru ca inca nu-mi este foarte clar avantajul depunerii acestei motiuni astazi”, a afirmat Eugen Teodorovici joi, intr-un interviu acordat PS News, citat de news.ro.

Ulterior, intr-o interventie telefonica la Antena 3, fostul ministru al Finantelor Publice a criticat actuala conducere a PSD. El a afirmat ca in sedinta in care Viorica Dancila a demisionat din functia de presedinte al PSD a propus ca o conducere interimara sa asigure sefia partidului fara a putea candida la Congres, insa acest lucru „nu s-a dorit”.

„La acel CEx cand doamna presedinte Dancila si-a dat demisia, s-a discutat chiar sa se ramana interimar ca si conducere interimara a partidului, sa se organizeze un Congres transparent si deschis si fara ca nimeni din acea conducere sa nu mai participe pentru viitoarea conducere. A fost propunerea noastra, nu s-a dorit acest lucru, nu am inteles de ce pentru ca este corect si principial corect ca cine asigura interimatul partidului sa nu participe la competitia pentru noua conducere, pentru ca esti clar in avantaj fata de ceilalti care vor sa candideze la conducerea partidului”, a afirmat Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici a spus ca statutul PSD ar trebui modificat astfel incat cei care asigura presedintia si care vor sa ocupe functia de prim ministru sa nu se mai „ascunda” in Parlament.

„Cred ca ar putea fi o modificare a statutului partidului, daca tot se doreste modificarea acestuia, poate cei care vor sa asigure conducerea partidului si mai departe, sa fie si viitori prim ministri, sa nu mai faca parte din Parlament sa nu se mai ascunda dupa … daca nu au nimic de ascuns si nu le e teama de absolut nimic in aceasta viata nu au de ce sa se duca in aceasta zona de imunitate parlamentara. Poate e modificare pentru a convinge oamenii ca intr-adevar nu ai ce sa te ascunzi, ca faci tot ce tine de tine ca si om politic pentru binele tarii si nu jocuri de culise”, a mai afirmat Teodorovici la Antena 3.

Intrebat daca se teme de excluderea din PSD avand in vedere ca nu a semnat motiunea de cenzura si tinand cont de criticile la adresa actualei conduceri a partidului, Teodorovici a raspuns: „Sunt pregatit pentru orice, cand mi-am asumat sa fiu om politic iti asumi absolut tot”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: