Razvan Cuc, reactie badaraneasca la adresa fostei sefe a TAROM. Aceasta l-a acuzat ca i-a cerut sa tina la sol avioanele in ziua motiunii de cenzura

news

Ministrul demis al Transporturilor, Razvan Cuc, o acuza de minciuna pe Madalina Mezei, fosta sefa a TAROM.  Aceasta a declarat joi ca a fost demisa pentru ca a refuzat sa respecte ordinul lui Razvan Cuc de a tine la sol toate avioanele pentru ca parlamentarii din tara sa nu poata ajunge sa voteze motiunea de cenzura.

„Se pare ca fosta doamna director general Tarom nu a inteles ca daca nu face treaba, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administratie

Nu inteleg supararea unor directori de Companii care atunci cand nu isi indeplinesc obiectivele pe care si le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum si se dau victime. Doamna Mezei trebuia sa-si asume intarzierile manageriale trasate de catre CA. Trebuia sa faca restructurarea Tarom, trebuia sa fie livrat deja primul avion ATR, trebuia sa nu incerce sa faca anumite jocuri in favoarea unor grupuri din Companie.

Minciunile pe care le arunca acum pe piata, crezand ca cineva ar putea sa-i securizeze pozitia de director general, nu au nicio acoperire. Daca cineva i-ar fi cerut asa ceva, ar fi trebuit sa iasa public, atunci, si sa spuna lucrurilor pe nume. Or, doamna a asteptat pana acum momentul oportun pentru ea, crezand ca va deveni o victima a cuiva si va reusi sa ramana in functie cu sprijinul stiut numai de ea.

Trebuie sa stie ca in functie nu o tine decat munca, nu jocurile de culise.
Inteleg ca nu a avut nimic impotriva cu revocarea si ca asa cum a venit, asa pleaca.

Sa-si caute acum o alta scuza, mi se pare lipsit de substanta. Probabil ca a cazut victima grupurilor de pile si relatii din Companie.

Nu ma razboiesc cu doamna Mezei, dar cred ca nu a inteles ceva din functia pe care a detinut-o. Functia de director general al Tarom nu se compara cu cea de sef de reprezentanta de la Bruxelles, unde facea rezervari de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau in vizita.

Aici trebuie luate decizii manageriale in interesul Companiei, nu sa stai si sa astepti dupa un “ok” care vine din partea apropiatilor.

In consecinta, doamna Mezei, intoarceti-va acolo unde stiti cel mai bine activitatea: la ticketing si protocol”, scrie Cuc pe Facebook.

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a confirmat joi ca a fost demisa pentru ca a refuzat sa respecte ordinul ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, de a tine la sol toate avioanele pentru ca parlamentarii din tara sa nu poata ajunge sa voteze motiunea de cenzura.

„Da, pot sa confirm ca Razvan Cuc mi-a cerut sa retin la sol aeronavele. I-am spus ca nu se poate, ca nu exista niciun motiv si ca ar fi vorba despre un abuz. In plus, compania TAROM nu poate fi implicata in asa ceva, in chestiuni politice. Cand am fost adusa la TAROM am specificat clar ca nu fac niciun fel de politica, doar sa-mi respect sarcinile profesionale si sa eficientizez societatea, ceea ce am si facut.

Ministrul Cuc a invocat tot felul de argumente ca sa fac acest lucru, nu am vrut. Mai mult ca sigur acest refuz a fost motivul destituirii mele. Oficial, s-a invocat acel contract de leasing cu aeronavele ATR, ca nu a fost inca semnat si ca de aia merge prost treaba. Eu cum am fost adusa, asa am si fost data afara. Cu o saptamana inainte mi se prelungise mandatul si eram laudata, apoi m-a sunat seara presedintele CA si mi-a zis ca s-a decis sa fiu destituita”, a declarat Mezei pentru Ziua News.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: