Reactia acra a lui Bogdan Licu dupa infrangerea dura in cazul Sorina. Cum a facut jocurile Antenei 3

news

Procurorul general interimar Bogdan Licu a comentat acru, vineri, decizia judecatorilor de a respinge cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei.

„Nu comentez hotararile judecatoresti. Este o hotarare definitiva, fara cale de atac, pe care o respect. Ramane acea cerere de ordonanta presedintiala care este in acest moment la Judecatoria Slatina. Nu stiu sa se fi dat termen in aceasta cauza. In toate demersurile pe care le-am facut am mizat pe o decizie favorabila pentru ca altfel nu le-as fi facut. Asa cum v-am zis din prima zi, tot ce am avut in vedere, in principal a fost in interesul copilului. Iar tot ceea ce am facut, am facut cu buna credinta”, a spus Licu.

Intrebat daca a fost o miscare de imagine pentru o eventuala candidatura la sefia Parchetului General, Licu a precizat ca doar si-a facut datoria.

„Nu am vrut nimic altceva decat sa respect legea si sa imi fac datoria. Legea m-a obligat sa nu stau si sa fiu spectator. Eu nu am facut altceva decat sa aplic legea si sa imi indeplinesc sarcinile de serviciu”, a mai sustinut Licu.

Bogdan Licu nu intentioneaza sa renunte la cea de-a doua cerere facuta in cazul Sorinei, prin care a solicitat interdictia ca fata sa paraseasca, momentan, tara.

„Acea cerere care se afla pe rolul Judecatoriei Slatina nu urmareste altceva in plus fata de ce am facut pana acum, ci doar ca acel copil, Sorina, sa beneficieze de o consiliere psihologica pe durata a trei lui, inainte de a pleca din tara. Eu, ca procuror general si ca om, as fi foarte multumit daca acel copil ar beneficia de asistenta psihologica, consiliere psihologica care sa aiba loc in Romania, intr-o limba pe care el o cunoaste si astfel, atunci cand va pleca din tara sa fiu impacat cu situatia in care se afla. Asta m-a interesat tot timpul, nu altceva, nu campanie. Interesul copilului. Sunt si eu tata, sunt om si nu puteam, repet, sa stau sa astept”, a adaugat procurorul general interimar.

Citeste si: Doi cunoscuti jurnalisti il acuza pe procurorul general, Bogdan Licu, ca livreaza documente confidentiale catre Antena 3: „Pune presiune pe magistrati”

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia din SUA.

Astfel, adoptia ramane valabila, iar Sorina va sta in continuare cu noua sa familie.

In acest dosar, decizia este definitiva, iar cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adoptiei a fost respinsa ca inadmisibila.

„S-a dezbatut cererea de revizuire formulata de procurorul general al Romaniei impotriva deciziei definitive prin care s-a incuviintat adoptia. (…) Solutia s-a pronuntat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsa ca inadmisibila. Hotararea e definitiva, fara cale de atac.

In acest proces nu se mai poate face nimic. Doar facuta o noua cerere de revizuire cand vor exista hotarari definitive de condamnare pentru persoanele care au savarsit infractiune in acest dosar de adoptie”, a declarat Victor Dumitrica, avocatul familiei Saramat.

Potrivit acestuia, in dosarul in care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Saramat avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.

Mai mult despre: ,


Comentarii: