Reactia Bucurestiului la anuntul lui Putin. Ciuca: „Am luat act cu ingrijorare de declaratiile referitoare la mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si la desfasurarea asa-ziselor referendumuri in Donbas, Herson si Zaporojie”

actualitate

Premierul Nicolae Ciuca a declarat miercuri ca a luat act cu ingrijorare de declaratiile presedintelui rus Vladimir Putin – privind mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si organizarea unor asa-zise referendumuri in regiunile ucrainene Donbas, Herson si Zaporojie – si a subliniat ca Romania isi va pastra atitudinea echilibrata si va continua sa analizeze cu calm alaturi de aliatii din NATO evolutia situatiei din Ucraina.

„Astazi este Ziua Internationala a Pacii si in loc sa o celebram cum se cuvine, din pacate, in aceasta dimineata am luat act de declaratiile presedintelui Putin, am luat act cu ingrijorare de declaratiile referitoare la mobilizarea partiala a armatei Federatiei Ruse si la desfasurarea asa-ziselor referendumuri in Donbas, Herson si Zaporojie.

Ne mentinem atitudinea echilibrata si vom continua sa analizam cu calm evolutia situatiei impreuna cu aliatii nostri din NATO si partenerii din Uniunea Europeana. Imi exprim, totodata, speranta ca situatia in zona de conflict sa nu escaladeze”, a afirmat Nicolae Ciuca in cadrul sedintei de Guvern, citat de Agerpres.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, miercuri, o mobilizare militara partiala in Rusia pentru indeplinirea obiectivelor „operatiunii militare speciale” in Ucraina, in cursul unui discurs televizat catre natiune, potrivit TASS, Reuters si AFP.

„Noi vom utiliza cu siguranta toate mijloacele de care dispunem pentru a proteja Rusia si poporul nostru”, a afirmat presedintele rus. „Nu este o cacealma!”, a avertizat Putin, dupa ce a acuzat Occidentul ca vrea „sa distruga” Rusia.

Comentarii: