Reactia lui Carmen Dan dupa atacul dezlantuit al Gabrielei Firea. Cu Dragnea in spate, ministrul de Interne pare de nezdruncinat

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, sambata seara, dupa sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, in care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia, ca a fost o discutie care s-a inchis si s-a transat in CExN.

„A fost o discutie care s-a inchis si s-a transat in CExN”, a declarat Dan, citata de news.ro.

Intrebata daca va mai putea colabora cu primarul Firea, ministrul de Interne a raspuns: „Eu pot lucra cu Primaria Generala, pentru ca nu vorbim de persoane, ci de institutii”.

Carmen Dan a facut aceste scurte declaratii la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN), care a durat aproximativ sase ore si in care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut demisia, propunere supusa la vot si respinsa. De asemenea, dupa sedinta CEx a avut loc si sedinta grupurilor parlamentare.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National (CExN) de la Neptun, ca le-a transmis colegilor sai un mesaj al comisarului european Corina Cretu, care i-a spus ca presedintele CE Jean-Claude Juncker si comisarii europeni si sunt ingrijorati pentru situatia din Romania si pentru ceea ce s-a intamplat in 10 august. Ea a afirmat ca, in contextul in care a transmis ingrijorarile de la Bruxelles si faptul ca in 18 septembrie presedintele CE va transmite un mesaj in acest sens, a spus in sedinta PSD ca pentru violentele din Piata Victoriei o vina o poarta ministrul Carmen Dan, care a incercat sa paseze raspunderea prefectului, „salvand practic imaginea publica a domnului presedinte Dragnea, care a propus-o”.

„In acest context, ca primar general am subliniat faptul ca din nefericire, ceea ce s-a intamplat in 10 august poarta si o vinovatie din partea persoanei care coordoneaza Ministerul de Interne, care intai a spus ca este in concediu, astazi ne-a spus ca a revenit din concediu si ca a coordonat tot ce s-a intamplat pe 10 august, si care a incercat sa paseze raspunderea catre prefectul Capitalei, tocmai in ideea ca presa, pe buna dreptate, sa speculeze ca este un apropiat al primarului general pentru ca a lucrat doi ani de zile cu mine, salvand practic imaginea publica a domnului presedinte, care a propus-o pe doamna Dan ca ministru, si incriminandu-ma public pe mine pentru ca doamna primar a lucrat cu mine, in calitate de consilier la Primaria Capitalei. Am spus ca nu este corect sa sufere intreaga tara, toti romanii, Guvernul si PSD pentru erorile de coordonare si de comunicare a doamnei ministru, cu legatura directa la prostele din 10 august”, a declarat Firea.

Ea a spus ca stie ca, de obicei, ministrul de Interne, Carmen Dan, se consulta cu presedintele PSD Liviu Dragnea, mai ales ca el este cel care a propus-o pe aceasta functie.

„Stiu din cele pe care le-am observat ca doamna Dan se consulta pe anumite subiecte, nu stiu daca si pe acesta, cu domnul presedinte, plus ca domnul presedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar ca suntem intr-un impas, (…) ca e pacat sa pierdem toti ca tara. Eu in continuare raman membru PSD, sunt primar general, sunt aleasa de cei care m-au votat si am o responsabilitate in plus. Nu e usor sa vezi ca se intampla lupte de strada, violente. Din nefericire, au fost doua tunuri cu apa care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. (…)”, a mai spus Gabriela Firea.

De asemenea, Firea i-a adus acuzatii grave lui Carmen Dan, relatand ca aceasta a venit cu mesaje printate cu discutii intre prefectul Capitalei Speranta Cliseru si secretari de stat in MAI. Firea a spus ca minsitrul de Interne are o problema personala cu ea si cu Speranta Cliseru, pe care a jignit-o.

„Acum este o alta problema, ca doamna ministru nu a raspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu niste xeroxuri, discutii pe whatsapp intre doamna prefect si un domn secretar de stat, mesaje printate, niste discutii personale catre doamna prefect si domni din Ministerul de Interne, discutii despre proteste, actiuni. Am intrebat-o daca ne spioneaza, daca ne asculta convorbirile, daca stie ce vorbim prin mesaje, pentru ca nu mi se pare normal ca in CEx sa vii ca argumentatie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, niste discutii personale. I-am spus ca nu este normal sa discutam in cel mai important for politic aceste lucruri. Are o problema personala cu mine si cu doamna prefect, a jignit-o, a facut atacuri directe la competentele sale profesionale, ale doamnei prefect (…)”, a mai spus Firea.

Intrebata daca va mai putea lucra cu Carmen Dan, careia i-a cerut demisia, Gabriela Firea a raspuns: „Nu”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: