Reactia deliranta a Moscovei dupa ce Israelul a fost atacat de Iran: „Cand a condamnat Israelul cel putin un atac al regimului de la Kiev asupra regiunilor rusesti?”

externe

Kremlin

Purtatoarea de cuvant al MAE rus, Maria Zaharova, a avut o reactie halucinanta in cazul atacului lansat de Iran asupra Israelului, sambata noapte. Peste 300 de drone si rachete au fost lansate impotriva Israelului.

Ambasadoarea israeliana la Moscova, Simone Halperin, a cerut Rusiei sa condamne atacul iranian asupra teritoriului israelian. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut o reactie nervoasa pe Telegram.

„Simona, aminteste-mi, cand a condamnat Israelul cel putin un atac al regimului de la Kiev asupra regiunilor rusesti? Nu va amintiti? Nici eu”, a scris Zaharova, adaugand ca liderii israelieni si-au declarat in repetate randuri sprijinul pentru actiunile presedintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„Dar imi amintesc declaratii regulate in sprijinul actiunilor lui Zelenski din partea oficialilor israelieni”, a sustinut Zaharova.

Turcia a cerut duminica Teheranului sa evite o „noua escaladare” dupa ce Israelul a fost vizat in cursul noptii de atacuri iraniene, a declarat o sursa diplomatica turca.

„Ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a avut astazi o convorbire la telefon cu omologul sau iranian (…) si a spus ca nu dorim o noua escaladare in regiune”, a declarat sursa, vorbind sub conditia anonimatului.

Potrivit aceleiasi surse, ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, „a declarat ca operatiunea de represalii impotriva Israelului s-a incheiat”, dar ca Iranul isi rezerva dreptul de a actiona „mai ferm” in cazul unui „atac” israelian.

Iranul a lansat peste 300 de drone si rachete asupra Israelului in cursul noptii de sambata spre duminica, drept raspuns la un atac asupra consulatului sau din Damasc, un atac direct iranian fara precedent despre care armata israeliana a spus ca a fost „dejucat”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: