Reactia dementa a conducerii PSD fata de Raportul MCV: „Indivizi ‘romani’ cu ochii injectati au cerut mentinerea MCV”

politica

Secretarul general al PSD Fifor afirma, dupa publicarea rapoartelor MCV privind Romania si Bulgaria, ca nu reformele si lupta anticoruptie sunt motivele pentru care Bulgaria e laudata, iar Romania e criticata de CE, argumentul sau fiind ca, in cazul Romaniei, Monica Macovei, europarlamentari PNL si USR ”cer cu ochii injectati sa se mentina MCV”.

”Comisia Europeana vrea sa ridice MCV in cazul Bulgariei, dar il mentine pentru Romania. Ai zice ca Bulgaria si-a reformat justitia. Da’ de unde! Presa bulgara ne spune ca la ei se inchid zilnic 188 de cazuri penale, iar in ultimul an 1 milion de astfel de dosare s-au clasat pentru ca s-au prescris faptele. Sunt 9 bulgari incarcerati in prezent pentru coruptie, dintre care, cei mai multi pentru ca au vrut sa dea intre 5 si 25 de leva ca sa scape de o amenda de circulatie. Deci nu reformele si lupta anti-coruptie sunt motivele pentru care Bulgaria e laudata, iar Romania e criticata. Vina este a noastra, a romanilor!”, scrie Fifor pe Facebook.

El sustine ca, in Bulgaria, nimeni nu a indraznit vreodata sa ceara public mentinerea MCV.

”La noi, insa, e o intreaga pleiada de indivizi, in frunte cu Monica Macovei, Cristian Preda, Siegfried Muresan si alti europarlamentari PNL si USR, care cer cu ochii injectati sa se mentina MCV pentru Romania! Ce nu inteleg acesti „romani”, care isi denigreaza tara in afara, e ca rapoartele MCV sunt invocate pentru a tine Romania in afara Spatiului Schengen, impiedicandu-ne astfel sa devenim o ruta comerciala intre Marea Neagra si vestul Europei. Iar asta inseamna bani multi pierduti de tara noastra!”, considera liderul PSD.

El mai afirma ca ruta va trece probabil prin Bulgaria, ”pentru ca bulgarii, oricat se cearta intre ei acasa, isi apara cu totii tara in afara”.

Comisia Europeana a publicat marti rapoartele MCV privind Romania li Bulgaria, mentinand MCV pentru Romania, pentru ca, de la ultimul raport, din noiembrie 2018, a constatat o involutie fata de progresele inregistrate in anii precedenti, situatie care constituie o sursa de preocupare majora. De asemenea, evolutia situatiei in primele luni ale anului 2019 a constituit o sursa de preocupare majora pentru Comisie. Comisia Europeana afirma, insa, in comunicatul referitor la raportul MCV, ca progresele inregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera indeplinite angajamentele asumate in momentul aderarii la UE. Decizia finala privind ridicarea MCV va fi luata dupa consultarea Consiliului UE si a PE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: