Reactia Guvernului: “Ciolacu si Cazanciuc sunt principalii responsabili. Vor sa valorifice politic o criza de sanatate”

politica

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sambata ca persoanele aflate in fruntea Camerei Deputatilor, a Senatului si a Curtii Constitutionale au facut „un front comun” si incearca sa „valorifice politic” o criza de sanatate publica.

Turcan s-a referit si la proiectul de lege privind carantinarea si izolarea.

„Faptul ca un proiect de lege atat de important este tratat la „si altele”, sunt adusi la dezbateri oameni care au politici clar conspirationiste si instigatoare, tocmai ca sa-si fundamenteze discursul impotriva sanatatii publice a romanilor, mi se pare ca principalii responsabili sunt, de fapt, exact acolo, in fruntea Camerei Deputatilor, a Senatului, a Curtii Constitutionale, sunt printre acei oameni care au facut un front comun si incearca sa valorifice politic o criza de sanatate publica”, a spus vicepremierul intr-un interviu acordat Digi24.

Raluca Turcan a spus ca „pur si simplu pun voturi contra sanatatea oamenilor”.

„Mie lucrul acesta mi se pare respingator. Si, ca om de rand, resping acest comportament. De ce un discurs propagandistic al lor, care cauta doar castig electoral, pune in pericol viata parintilor mei, care la 70 si ceva de ani poarta masca si stau in casa si ies doar sa plimbe un catel bolnav? De ce comportamentul lor sa afecteze viata e milioane de romani, care au facut sacrificii, pentru ca gestionarea perioadei de criza si de stare de urgenta a presupus un sacrificiu urias”, a afirmat Turcan.

Vicepremierul a spus ca liderii PSD nu au adus alternative pentru a gestiona sanatatea publica.

„Ce mi se pare cinic, insa, ca dupa ce au vazut ca rezultatele sunt bune, s-au gandit sa spuna: hai, domnule, ca sunt prea bune, trebuie sa facem ceva in tara asta sa inceapa sa mearga prost. Daca incepe sa mearga prost, punem degetul pe guvernanti ca ei sunt de vina. In loc sa isi asume, haideti, nu e buna legea carantinarii si izolarii, in 10 minute, intr-o zi, pun alternativa pe masa. Ce alternativa a pus PSD in ultima perioada pentru a gestiona sanatatea publica? (…) Am dat un ordin care restrangea drepturi. De ce, in secunda doi cand a aparut acel ordin, daca au considerat ca este gresit, pentru ca am spus, da, oamenii care sunt bolnavi risca sa imbolnaveasca si pe cei din jur, trebuie sa stea acasa sau in carantina, de ce atunci cand am dat ordinul de ce nu au depus o initiativa legislativa cu majoritatea parlamentara pe care o au, sa treaca acea initiativa legislativa in cateva zile prin Parlament?”, a spus Raluca Turcan.

Comisia juridica a Senatului a decis, sambata, la solicitarea reprezentantilor PSD, amanarea pana luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea si izolarea.

Mai mult despre:

Comentarii: