news

Reactia incredibila a Editurii Ministerului la manualele pline de greseli grave: Sunt doua greseli de typing, nu raspundem de harti

Mii de elevi de clasa a VI-a vor primi manuale pline de greseli, dupa ce realizarea lor a fost preluata de Editura Ministerului Educatiei. Dupa chipul si asemanarea celor de la conducere, dupa cum comenteaza internautii, greselile sunt atat de grave ca manualul de geografie, de exemplu, va fi insotit si de o brosura cu titlul de „erata”.

Si in cel de istorie sunt multe greseli de scriere, inversari de ani, dar si definitii gresite, dupa cum le-a identificat profesorul de Istorie Stan Stoica.

„Sunt termeni de specialitate folositi gresit gen: erezie, perspectiva, a investi in loc de a investi. Sunt nume gresit scrise, gen Michelangelo Buonarroti, apoi denumiri geografice Urali in loc de Ural”, sunt cateva extrase din lista de greseli intocmita de profesor, citata de Digi24.

Probleme vor avea elevii si cand vor fi pusi sa rezolve anumite cerinte. De exemplu, la pagina 18, se vorbeste despre incasi, iar elevii sunt pusi sa rezolve o aplicatie care nu se refera la acest subiect, ci la Cristofor Columb si la azteci.

Reprezentantii Editurii Ministerului au corectat greselile, dar numai in varianta electronica a cartii. Manualele au fost distribuite in scoli in luna iulie si profesorii spun ca, din cauza acestor erori, imaginea scolii in fata elevilor are de suferit.

Dar reprezentantii Editurii tot nu vad vreo problema.

„Exista, intr-adevar, doua greseli de typing (de redactare, n.red.). Redactorul va fi tras la raspundere, dar discutam totusi de o greseala de o litera. Faptul ca anumite teme sunt, din punctul dumnealui de vedere, tratate insuficient iarasi mi se pare pur si simplu o opinie personala”, a spus Maria Mihaela Nistor, director general al Editurii Didactice si Pedagogice, citata de Digi24.

Totodata, reprezentantii editurii sustin ca nu pot fi acuzati nici de faptul ca hartile din manualul de Istorie nu sunt de buna calitate.

Si manualul de Geografie pentru clasa a VI-a este plin de greseli. Turnu Magurele este pozitionat acolo unde, de fapt, se afla orasul Drobeta-Turnu Severin. Greseli apar si pe harta lumii, unde Marea Moarta a acoperit Marea Rosie.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

10 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

10 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

10 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

10 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

10 ore ago