Reactia lui Ciolos fata de propunerea Ciuca-premier: „Refacerea Coalitiei e posibila. Vom vedea daca PNL doreste sau vrea sa faca un joc si sa ajunga la alte obiective”

actualitate

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a anuntat joi dimineata, dupa ce PNL a mers cu Nicolae Ciuca in calitate de propunere de premier, ca refacerea Coalitiei e posibila. „Vom vedea daca PNL doreste sau vrea sa faca un joc si sa ajunga la alte obiective”, a spus Ciolos.

„Avem nevoie de solutii si un guvern care sa aplice aceste solutii. Acest lucru se poate face reconstruind coalitia PNL-USR-UDMR”, a declarat Ciolos.

„E nevoie de un guvern cu puteri depline care sa aiba majoritate in Parlament. Un guvern minoritar nu poate sa faca lucrul acesta. Nu putem sa sustinem un guvern minoritar cata vreme exista pozibiltea sa construim o majoritate pentru a face reforme.

Votam un guvern din care sa facem parte. Cand noi am propus un premier niciun alt partid nu a facut o propunere. Noi am mers cu un guvern minoritar asumat.

Refacerea Coalitiei e posibila. Vom vedea daca PNL doreste sau vrea sa faca un joc si sa ajunga la alte obiective”, a declarat Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui nou candidat la functia de prim-ministru.

Primii veniti la consultarile de la Palatul Cotroceni sunt reprezentantii PNL.

Liberalii sunt reprezentati de presedintele partidului, Florin Citu, si prim-vicepresedintii Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode si Iulian Dumitrescu.

La consultari este prezent si Nicolae Ciuca.

Conform unor surse liberale, Biroul Politic National al PNL, intrunit joi, inainte de consultarile de la Cotroceni, a decis sa il propuna pe Nicolae Ciuca pentru functia de prim-ministru. De asemenea, liberalii propun un guvern minoritar format cu UDMR.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca asteapta o abordare constructiva si pozitiva in primul rand de la PNL.

„Suntem din nou in situatia unor consultari. Astept o abordare constructiva si pozitiva in primul rand de la PNL, dar mai tarziu astazi si de la alte partide responsabile”, a afirmat seful statului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: