Categories: politica

Reactia lui Dacian Ciolos in urma violentelor din Piata Victoriei. Mesaj transant adresat Gabrielei Firea

Dacian Ciolos a reactionat in urma incidentelor de sambata, din Piata Victoriei, in urma carora Gabriela Firea a decis sa anuleze infiintarea unui targ de Craciun. „Este o idee neinteleapta sa folosesti puterea si forta institutiilor pentru a reprima dreptul la libera exprimare”, spune Ciolos.

„Mult mai greu decat sa ai puterea este sa o folosesti cu intelepciune, pentru binele comunitatii. Ideea doamnei primar Gabriela Firea de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei este cel putin lipsita de tact, pentru ca poate fi considerata o sfidare si o provocare fata de protestatarii din Piata. Asta, in conditiile in care protestatarii au solicitat de nenumarate ori aprobare pentru organizarea manifestatiilor in Piata Victoriei, iar Primaria a raspuns negativ sau deloc.

Este o idee neinteleapta sa folosesti puterea si forta institutiilor pentru a reprima dreptul la libera exprimare, manifestat pasnic de oameni carora le-a mai ramas doar strada pentru a-si sustine viziunea despre Romania.

Indraznesc sa cred, doamna Firea, ca puteti gasi intelepciunea pentru a accepta ideea ca nu folosirea puterii e dovada unei administratii inteligente, ci capacitatea de a-i convinge pe ceilalti de bunele dumneavoastra intentii.

Aveti posibilitatea sa demonstrati celor carora le-a ramas doar strada, ca puteti gestiona, fara conflicte inutile si fara provocari, o situatie tensionata generata de partidul din care faceti parte”, a scris Ciolos pe Facebook.

Primaria Capitalei anunta, in urma protestelor de sambata, ca va muta Festivalul de colinde si targul din Piata Victoriei intr-un alt loc, fara sa precizeze unde. Primarul Gabriela Firea sustine ca acesta perioada pare a fi „inceputul anarhiei” si daca astazi a fost impiedicata municipalitatea sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, de protestatari agresivi, acelasi lucru se poate intampla si la Administratia Prezidentiala sau la alte institutii publice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Coreea de Sud, asistenta de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor. Coreenii vor sa castige „razboiul” semiconductorilor

Coreea de Sud pregateste planuri pentru un pachet de sprijin pentru investitii in productia de…

3 minute ago

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

2 ore ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

2 ore ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

4 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

5 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

5 ore ago