politica

Reactia lui Orban la problemele lui Barna cu DLAF: „Nu inseamna ca are un dosar penal, nu inseamna ca a savarsit o infractiune”

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sambata ca nu cunoaste detalii despre documentele transmise catre DNA de catre Departamentul de Lupta Antifrauda cu privire la proiectele pe fonduri europene in care apare numele vicepremierului Dan Barna. Orban considera ca ”nu e cazul sa vorbim de mai mult decat de ceea ce s-a intamplat” si subliniaza ca „daca DNA dispune masuri ca inceperea urmaririi penale sau trimiterea in judecata, evident ca urmeaza fiecare sa ia deciziile legate de acest subiect”

„Hai sa clarificam, ca sa vedeti ca sunt un om obiectiv. Stiti ca am avut in partid problema fostului ministru Costel Alexe, pe care mi s-a cerut in repetate randuri sa il suspend din partid. Domnul Costel Alexe nu a avut calitatea de inculpat pana la decizia de suspendare. Deci a avut doar calitatea de suspect. Daca nu incepe urmarirea penala – desi, conform statutului, in mod normal trebuie sa fie trimis in judecata ca sa se poata dispune o masura – in mod evident, nu se pot dispune astfel de masuri.

Acolo despre ce e vorba? Este vorba de faptul ca o institutie a statului care functioneaza intr-un cadru european, respectiv Departamentul de Lupta Antifrauda, a trimis niste documente la DNA. Asta nu inseamna ca Dan Barna ar fi savarsit vreo infractiune, asta nu inseamna ca are un dosar penal. Sunt trimise niste documente pe baza informatiilor transmise de presa.

Eu, personal, nu cunosc si nu am niciun fel de informatii despre acest subiect si mi se pare normal sa fie asa, sa nu am informatii despre acest subiect. Sunt transmise niste documente. Acum ele probabil vor fi date unui procuror care va studia aceste documente si va dispune.

Nu cred ca e cazul sa vorbim de mai mult decat de ceea ce s-a intamplat si anume ca s-au transmis niste documente legate de derularea unor proiecte pe fonduri europene de la DLAF la DNA. Daca DNA dispune masuri ca inceperea urmaririi penale sau trimiterea in judecata evident ca urmeaza fiecare sa ia deciziile legate de acest subiect”, a afirmat presedintele PNL Ludovic Orban sambata dupa amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Consiliului Judetean Salaj, citat de news.ro.

Vicepremierul Dan Barna a facut din nou precizari, miercuri, cu privire la notele de constatate intocmite de catre DLAF care l-ar viza si a precizat ca a solicitat oficial sa fie informat cu privire la acestea, insa i s-a raspuns ca va fi informat „in termenul legal”.

Barna afirma ca, din media, a primit cateva bucati din nota de constatare care l-ar viza si, potrivit acestor documente, i se reproseaza ca intr-unul dintre proiectele europene, trei dintre formularele pentru recrutarea beneficiarulor nu au fost completate fata in fata.
Vicepremierul sustine ca nu exista niciun fel de suspiciune de abuz in serviciu in ceea ce-l priveste.

„Sunt coordonatorul campaniei nationale Fara penali. Nu trebuie sa aveti nicio indoiala ca, in situatia in care vorbim de o urmarire penala demarata impotriva mea, nu voi ezita nicio clipa sa fac ceea ce e de facut”, a adaugat Barna.

Departamentul de lupta antifrauda (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA in legatura cu „presupuse fapte de natura penala comise in contextul implementarii unor proiecte finantate din fonduri europene”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Diavolul se imbraca de la Prada. Si Piedone se incalta tot de acolo, dar plange de mila pensionarilor saraci

Adept al politicii pasilor marunti, Piedone nu s-a repezit, la intrarea lui pe marea scena…

2 ore ago

Candidatul care i-ar putea da lovitura de gratie lui Donald Trump nu este Joe Biden, ci Robert F. Kennedy Jr – acesta ia voturi decisive de la fostul presedinte

Campania independenta a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru presedintie pare sa-l afecteze mai mult…

37 de minute ago

Razbunarea fariseilor: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, l-a suspendat din functie pe preotul care a tinut slujba la comemorarea lui Navalnii

Conducatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, i-a impus o suspendare de trei ani preotului care…

O oră ago

Sondaj alegeri locale: PSD si PNL ar obtine impreuna peste 55% din voturi. Pe locul 3 ar fi AUR

PSD este creditat cu 28,4% din intentiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL…

O oră ago

AUR ii cere lui Firea sa se retraga de pe lista la europarlamentare: „Joaca la doua capete, isi doreste sa fie primar de Bucuresti sau europarlamentar?”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, ii cere Gabrielei Firea sa opreasca jocul politic…

56 de minute ago