externe

Reactia lui Putin dupa ce a fost catalogat „ucigas” de Biden: „Cine zice, ala este. Fara niciun fel de ironie, fara gluma”

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca oamenii au tendinta sa-i vada pe ceilalti asa cum se vad de fapt pe ei insisi, reactionand la o afirmatie a presedintelui american Joe Biden ce a suscitat indignarea Moscova, relateaza Reuters, TASS, AFP si Interfax, citate de Agerpres.

Putin s-a exprimat la televiziunea nationala dupa ce Biden, intr-un interviu pentru ABC News, a raspuns miercuri ‘Da, cred’ cand a fost intrebat daca crede ca presedintele rus este ‘un ucigas’ (‘killer’) si a adaugat ca Rusia ”va plati pretul” amestecului in alegerile prezidentiale din SUA.

‘Referitor la declaratia colegului meu american. Ce i-as raspunde? I-as spune: ‘Sa fii sanatos!’ Ii doresc multa sanatate ‘, a spus liderul rus, adaugand ca o spune ‘fara niciun fel de ironie, fara gluma’.

‘Cine zice ala este’, a spus surazand presedintele rus, conform afirmatiilor difuzate de televiziunea rusa. ‘Nu este doar expresie infantila, o gluma. Sensul este profund si psihologic. Vedem intotdeauna propriile noastre caracteristici in celalalt’, a apreciat el.

Putin a declarat ca Moscova nu se va lasa intimidata de Washington si-si va apara interesele, un laitmotiv al diplomatiei sale.

‘Ne vom apara propriile interese si vom lucra cu (americanii) in conditii care sa fie in avantajul nostru’, a adaugat el.

Seful statului rus a mai spus ca exista multi oameni onesti si decenti in establishmentul american, iar Federatia Rusa se va baza pe ei, potrivit TASS.

Presedintele rus s-a exprimat in cadrul unei videoconferinte cu reprezentanti ai societatii civile din Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Rusia in 2014, moment de cotitura in relatiile dintre Rusia si Occident, care au inceput sa devina de atunci din ce in ce mai conflictuale, potrivit AFP.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Romania, condamnata la CEDO pentru „albirea” tortionarilor responsabili de incalcarea drepturilor supravietuitorilor Holocaustului

Astazi, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, in unanimitate, in cauza Zaicescu si Falticineanu…

20 de minute ago

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

8 ore ago

Moscova anunta ca isi va intensifica bombardamentele asupra Ucrainei. Soigu: „Am spulberat mitul superioritatii armelor occidentale”

Rusia isi va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adapostesc arme furnizate de…

2 ore ago

Antena 3 a iesit rapid cu un sondaj dupa retragerea lui Cirstoiu: Piedone plus Firea egal 48%

Antena 3 a prezentat, marti, un sondaj realizat de ARA Public Opinion in legatura cu…

2 ore ago

Nicusor Dan anunta ca Firea va fi pe locul trei: „Lupta se va da intre mine si Piedone”. Ciolacu: „Firea va castiga, garantez”

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat marti ca lupta pentru fotoliul de edil…

3 ore ago