Reactia lui Tariceanu la condamnarea lui Dragnea. Seful Senatului a ramas blocat in lozincile cu „statul paralel”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, tine sa sublinieze ca sentinta in cazul Dragnea nu este definitiva. El promite ca PSD si ALDE vor continua sa lupte impotriva „statului paralel”.

„Am luat act de decizia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie in dosarul ‘DGASPC Teleorman’.

Trebuie spus faptul ca este o decizie in prima instanta, ceea ce inseamna ca Liviu Dragnea se bucura in continuare de prezumtia de nevinovatie, valabila pana in momentul unei decizii definitive a instantei.

Indiferent de sentinta definitiva, vreau sa subliniez importanta continuarii dezbaterii si adoptarii reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor si a incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenilor.

In acelasi timp, vreau sa ii asigur pe sutele de mii de romani care au manifestat in Piata Victoriei, in ziua de 9 iunie, impotriva abuzurilor si pe milioanele de romani care au votat in 2016 pentru un stat de drept, nu pentru ‘statul drepti’, ca ALDE si PSD vor continua sa promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformarii justitiei si stoparea influentei nocive a statului paralel”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Joi, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitiva.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: