Reactia Ministerului de Externe in urma rechemarii ambasadorului palestinian in Romania. MAE incearca sa stinga focul iscat de Dragnea

politica

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite, joi, in legatura cu rechemarea ambasadorului Palestinei la Bucuresti la Ramallah, in contextul intentiei mutarii ambasadei Romaniei din Israel, ca aceasta este o practica diplomatica, iar un dialog politic sustinut este necesar.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat nota de decizia autoritatilor de la Ramallah de a-si chema pentru consultari ambasadorul de la Bucuresti. Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca uzantele diplomatice prevad posibilitatea chemarii unui ambasador pentru consultari.

MAE mentioneaza ca, la acest moment, este nevoie mai mult decat oricand de un dialog politic sustinut, inclusiv prin intermediul reprezentantelor diplomatice, si de intensificarea contactelor diplomatice, in sprijinul unei abordari constructive in ceea ce priveste problematica israeliano-palestiniana.

MAE subliniaza necesitatea evitarii oricaror actiuni care ar putea sa compromita procesul de pace. Totodata, MAE reitereaza pozitia principiala a Romaniei privind solutia existentei celor doua state, Israel si Palestina, care sa convietuiasca in pace si securitate”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat de presa.

Ambasadorul Palestinei in Romania, Fuad Kokaly, a fost rechemat la Ramallah pentru consultari, potrivit Ambasadei statului Palestina in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: