Reactia lui ministrului Finantelor dupa ce Dragnea i-a ordonat sa se ocupe de banii lui Iohannis. Teodorovici il trage de urechi pe seful ANAF

news

Ministrul Finantelor, Orlando Teodorovici, a declarat, joi, ca seful ANAF trebuie sa se ocupe de recuperarea banilor incasati de familia Iohannis in urma inchirierii unui imobil pe care l-a pierdut in instanta.

„Nu, chiar acum doua zile i-am cerut sa-mi prezinte o astfel de situatie. (…) Este obligatia dlui Misa Ionut de a face imediat orice demers legal pentru a recupera aceste sume, ca este de la Iohannis, ca este de la o persoana fizica sau juridica. Este obligat sa o faca. Eu sper sa fi facut ceea ce era conform legii. Sunt convins, pentru ca vorbim despre un fost ministru de Finante. Deci este obligat. Stie legea foarte bine. Mai ales ca am cerut, ca ministru al Finantelor, sa faca acest lucru.”, a spus Teodorovici.

Intrebat daca Fiscul a inceput actiunea de recuperare a banilor, ministrul Finantelor a raspuns: „bineinteles”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, joi, presedintelui ANAF, Ionut Misa, si Ministerului Finantelor intrebarea daca ”au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis”.

”Eu il intreb si acum pe domnul Misa, care este presedintele ANAF, daca aceasta institutie, precum si uneori Ministerul de Finante au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis. Ii intreb acum, public, daca au atat de multi bani la buget si nu au nevoie de ei, poate dam drumul la o amnistie fiscala, daca sunt prea multi bani si nu mai au loc in cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin. Ii intreb si eu, nu vreau sa ii intreb la telefon, ii intreb public, pentru ca este o intrebare pusa de multe ori, pusa in studiourile de televiziune, la care vad ca nu raspunde nimeni. E facuta si plangerea penala impotriva domnului Iohannis si nu numai, bineinteles o minge de ping pong intre DNA, Parchetul de la Sibiu si apoi la DNA, pentru ca le e frica. Acolo discutam de niste case obtinute prin fals si sute de mii de euro pe care nu le dau inapoi la statul roman. Punct. Ca sa vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretari, sunt fapte dovedite de documente”, a declarat Liviu Dragnea.
“Sa ii plateasc. Toti sa ii plateasca (datoriile la stat – n.r.). Domnul Misa ar trebui sa se ocupe sa ia banii de la toti, incepand cu Iohannis”, a mai afirmat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: