news

Reactia Moscovei dupa decizia de expulzare a „spionului” de la Bucuresti. Anunt al Ministerului de Externe al Rusiei

Ambasadorul Romaniei la Moscova, Cristian Istrate, cunoaste bine procedura masurilor reciproce de raspuns la pasii corespunzatori in relatia cu Moscova, a declarat luni purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pentru agentia de presa oficiala TASS, comentand decizia Bucurestiului de a-l declara persona non grata pe adjunctul atasatului militar al Ambasadei Rusiei in Romania.

„Ambasadorul Romaniei in Rusia cunoaste bine procedura masurilor de raspuns”, a spus ea.

Autoritatile romane l-au declarat luni persona non grata pe adjunctul atasatului militar al ambasadei ruse la Bucuresti. Potrivit Ministerului de Externe al Romaniei, activitatile si actiunile diplomatului „contravin prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice din 1961”.

Orice amenintare la adresa Romaniei este de fapt o amenintare la adresa NATO, a afirmat, duminica, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El s-a referit la recentele tensiuni din regiunea Marii Negre si a subliniat ca NATO „este cea mai puternica alianta politico-militara”.

„Faptul ca Romania face parte din aceasta alianta este o garantie pentru securitatea Romaniei si a cetatenilor sai, fara niciun fel de dubiu, de aceea am si spus ca nu exista niciun fel de pericol pentru Romania si pentru cetatenii ei in cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute. Dar trebuie sa fim foarte clari aici: orice amenintare la adresa Romaniei este de fapt o amenintare la adresa NATO si luam in serios aceste aspecte”, a subliniat seful diplomatiei romane la Antena 3.

Totodata, el a vorbit si despre un recent mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

„Am citit in trecere o reactie pe care Ambasada Rusiei a postat-o in aceste zile pe Facebook si am vazut acolo un fel de avertisment mai mult sau mai putin voalat la adresa Romaniei, de a nu merge in siajul unor aventuristi militari din conducerea NATO. Cert este ca este regretabil faptul ca nu se stie inca in cadrul diplomatiei ruse ca, dupa 17 ani de la momentul aderarii Romaniei la NATO, Romania este NATO”, a afirmat Bogdan Aurescu.

El a evidentiat astfel ca „Romania este NATO, noi participam la luarea deciziilor in cadrul NATO, noi nu ne luam dupa cineva in cadrul NATO, pentru ca noi suntem parte a deciziei din cadrul Aliantei Nord-Atlantice, care in acelasi timp nu este nimic altceva decat o alianta defensiva”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

21 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

11 minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

1 minut ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

14 minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

58 de minute ago