politica

Reactia nervoasa a lui Citu dupa ce Ciolos a fost desemnat candidat de premier: „Sa negocieze intai cu aliatii de la motiune, PSD si AUR”

Premierul demis Florin Citu a reactionat acru dupa ce Iohannis l-a desemnat pe Dacian Ciolos sa formeze noul guvern. Citu afirma ca PNL nu va discuta cu USR decat dupa ce USR va forma o noua majoritate alaturi de „aliatii sai de la motiunea de cenzura, PSD si AUR”.

„Am luat act de desemnarea facuta de presedintele Klaus Iohannis.

De astazi, responsabilitatea lui Dacian Ciolos, ca premier desemnat, este una imensa. Are acum posibilitatea sa negocieze cu partidele care au sustinut motiunea de cenzura (PSD si AUR), pentru a forma majoritatea necesara investirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Ciolos, dupa ce acesta va gasi solutia unei majoritati impreuna cu aliatii sai de la motiunea de cenzura, PSD si AUR.

Maine PNL va discuta situatia politica la zi intr-o sedinta BPN”, a anuntat Citu pe Facebook.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a declarat imediat dupa ce a fost desemnat premier de Klaus Iohannis ca „suntem pregatiti”.

„Presedintele Klaus Iohannis mi-a cerut in aceasta seara sa formez un nou guvern.

Este o onoare si o mare responsabilitate pentru care suntem pregatiti, asa cum am si anuntat inca de la plecarea USR din guvern. Suntem gata sa ne asumam responsabilitatea guvernarii si sa pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este sa scoatem Romania din criza si pentru asta e nevoie de multa responsabilitate din partea tuturor fortelor politice.

Vom avea o sedinta de Birou National pentru stabilirea echipei de negocieri si a mandatului de a forma cat mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia preturilor la energie si reformele din PNRR”, a anuntat Ciolos pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

12 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

12 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

12 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

12 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

12 ore ago