Reactia penibila a lui Tariceanu cand a aflat ca Giuliani a fost platit. Seful ALDE este convins ca avocatul american „crede in cauza”

politica

Calin Popescu Tariceanu spune ca Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, s-a informat despre situatia din Romania inainte de a transmite scrisoarea autoritatilor romane si a facut acest demers in cunostinta de cauza.

”Atata vreme cat activitatile de lobby se desfasoara legal si sunt remunerate, nu, nu are nicio legatura. Mai mult decat atat, firmele de lobby imbratiseaza o cauza pe care urmeaza sa o sustina oficial daca cred in ea, ceea ce inseamna ca Giuliani in prealabil s-a informat despre situatia din Romania si a facut acest demers in cunostinta de cauza”, a declarat liderul ALDE la Mamaia, intrebat despre declaratia lui Giuliani, care, potrivit publicatiei Politico.eu, a spus ca a fost platit pentru a face lobby in Romania.

Publicatia Politico.eu il citeaza, marti, pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, care spune ca a primit un onorariu pentru a transmite scrioarea autoritatilor romane, iar aceasta se bazeaza pe un raport al fostului director FBI, Louis Freeh.

„Ei imi platesc onorariul”, a spus Rudolph Giuliani, citat de Politico.eu.

Politico.eu noteaza ca avocatul presedintelui american Donald Trump a fost platit de o firma globala de consultanta cand a trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui Iohannis prin care cerea verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunile asupra judecatorilor.

Giuliani, care il reprezinta public pe liderul de la Casa Alba, a declarat pentru site-ul Politico.eu ca scrisoarea sa „se bazeaza pe un raport revizuit” de fostul director FBI, Louis Freeh, care in prezent detine o firma globala de consultanta numita Freeh Group International Solutions.

Acesta nu a mentionat cu cat a fost platit, insa a sugerat ca toate intrebarile ar trebui redirectionate companiei Freeh Group. Reprezentantii firmei de consultanta nu au raspuns, mai scrie Politico.

O reactie a venit si din partea Departamentului de Stat.

„Romania a facut progrese considerabile in ceea ce priveste combaterea coruptiei si aplicarea eficienta a legii (…) Incurajam Romania sa mearga in continuare pe acest drum”, se arata intr-un raspuns al purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat, pentru The Guardian.

Cotidianul noteaza ca, in acest fel, Departamentul de Stat se distanteaza de scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani autoritatilor din Romania.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: