Reactia PNL in cazul Valcov: „Ponta nu vede ELEFANTUL”

politica

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, solicita demisia ministrului de Finante, Darius Valcov, acuzat de DNA ca a incasat o spaga de peste 2 milioane de euro.

„Calitatea de urmarit penal intr-un dosar de coruptie il obliga pe ministrul Finantelor, dl Darius Valcov, sa demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumtia de nevinovatie, care i se aplica si domniei sale. Ca cetatean al Romaniei, am renuntat sa mai acord prezumtia de competenta ministrilor din cabinetul Ponta, dar imi doresc ca finantele tarii sa fie gestionate de o persoana a carei integritate nu este atinsa de nicio suspiciune de coruptie. De altfel, in raportul MCV din anul 2013, se mentioneaza ca este esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului. In plus, ministrul de Finante este reprezentantul Romaniei in relatia cu creditorii externi.

Premierul Ponta declara, in decembrie, anul trecut, ca atat el, cat si ministrii sai s-ar retrage din Guvern in cazul in care ar fi urmariti penal. Astazi, cand ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov, face o eschiva jenanta de la subiect. Ca si cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeste despre contributia decisiva a ministrului Valcov la codul fiscal. Un ministru urmarit penal nu mai poate avea decat o contributie negativa la imaginea si credibilitatea Romaniei„, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

DNA a anuntat, vineri, ca Darius Valcov este urmarit penal pentru ca a incasat o spaga de peste 2 milioane de euro pe cand era primar al orasului Slatina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: