Reactia PNL la decizia CCR privind modificarile aduse legilor justitiei

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, sustine, intr-un mesaj publicat pe Facebook, ca decizia CCR in privinta Legii 304/2004 privind organizarea judiciara este o victorie partiala si considera regretabila respingerea solicitarii PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia.

„O prima initiativa din pachetul de modificari a legilor Justitiei se intoarce in Parlament. CCR a dezbatut azi sesizarile PNL si ICCJ si a admis patru obiectii de neconstitutionalitate ale modificarilor la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. (…) Asadar, o victorie partiala azi la CCR impotriva modificarilor legilor Justitiei, dar, din pacate, fara perspectiva unui punct de vedere cu valoare de reper al Comisiei de la Venetia. (…) Este regretabil ca magistratii CCR au respins solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia”, a scris Danca, marti, pe Facebook.

CCR a admis, marti, patru obiectii privind Legea 304/2004 referitoare la organizarea judiciara.

„Cu privire la organizarea judecatoreasca am dat o decizie. Decizia consta in respingerea obiectiilor de neconstitutionalitate extrinseci, care vizau constituirea Comisiei parlamentare si modul de luare in dezbatere a acelor amendamente care proveneau de la Consiliul Legislativ, de la organizatii profesionale, spunand ca acele amendamente au fost de fapt insusite de catre Comisie si de catre Parlament. (…) Am admis 4 puncte din textele pe care le-au criticat autorii sesizarilor, pentru motivele pentru care le vom explica in comunicatul de presa, iar pentru celelalte texte care sunt mentionate in cele doua sesizari am respins pentru motivele care vi le vom prezenta”, a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei de plen, citat de Agrepres.

De asemenea, CCR a amanat pentru data de 30 ianuarie pronuntarea unei solutii asupra obiectiilor de neconstitutionalitate formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie si Partidul National Liberal cu privire la modificarile aduse legilor 303 si 317.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: