externe

Reactia surprinzatoare a Ungariei dupa respingerea Romaniei: „Merita sa fie primita in Schengen”

Romania si Bulgaria lucreaza asiduu pentru a-si proteja frontierele si au facut mult pentru a tine in frau migratia ilegala, a scris vineri pe Facebook seful diplomatiei ungare Peter Szijjarto, care a adaugat ca celor doua tari ar fi trebuit sa li se permita sa adere la Spatiul Schengen, transmite MTI, citata de Agerpres.

Referitor la votul de joi din Consiliul Justitie si Afaceri Interne al UE (JAI), Szijjarto a spus ca Croatia a fost primita in Spatiul Schengen, in timp ce Romania si Bulgaria au fost respinse ”desi ambele meritau” sa fie acceptate.

Seful diplomatiei ungare a insistat ca aceasta respingere a fost cauzata de un veto din partea Austriei si a Tarilor de Jos, in timp ce ”toti ceilalti au sustinut” aderarea Romaniei si a Bulgariei.

El si-a exprimat regretul ca ”birocrati de la Bruxelles si ministri din guverne liberale” au fost tacuti, in timp ce toate noile pozitii prezentate de guvernul ungar au fost primite cu un criticism ”zgomotos”. ”Daca o tara central-europeana isi foloseste vetoul, atunci este sfarsitul lumii si se distruge unitatea europeana, in timp ce un veto din partea vest-europenilor este OK”, a subliniat Peter Szijjarto.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost respinsa joi, in cadrul Consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a facut cu doua voturi impotriva, al Austriei si al Tarilor de Jos. In acelasi timp, Croatia a primit unda verde sa adere la Schengen de la 1 ianuarie.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bataie generala in Seica Mare (Sibiu), a fost nevoie de interventia mascatilor. Trei barbati au ajuns la spital

Trei barbati cu varste de 17, 19 si 35 de ani au ajuns la spital…

12 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

42 de minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

O oră ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

2 ore ago