Reactia surprinzatoare a lui Tariceanu dupa ce Iohannis a cerut demisia premierului Dancila: „Vreau sa-i atrag atentia presedintelui”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca cere demisia premierului Dancila ca presedintele nu are nicio atributie constitutionala in acest sens.

Surprinzator, Tariceanu a avut un ton extrem de calm, fara excesele cu care ne-a obisnuit pana acum. Numeroase surse politice au anuntat recent ca intre Tariceanu si Dragnea a intervenit o raceala semnificativa.

„In ceea ce priveste atat capacitatea de a conduce guvernul cat si suportul politic necesar, singurul care poate da un verdict este Parlamentul. Presedintele nu are nimic de a face cu aceasta chestiune. Presedintele nu cunoaste atribute constitutionale ale functiei.

Vreau sa-i atrag atentia presedintelui ca premierul nu are nevoie de mandat sa se duca intr-o vizita externa. Viorica Dancila vorbeste in numele Guvernului, prin urmare vorbeste in numele Romaniei. La acest lucruri putem sa ne raportam.

E problema dansului ca doreste sa deschida un razboi cu majoritatea parlamentara”, a declarat Tariceanu la Antena 3.

„Presedintele poate sa ceara demisia premierului, asa cu, o poate face orice cetatean. Nu are nicio valoare”, a mai arata seful Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca retrage increderea premierului Viorica Dancila, sustinand ca aceasta nu face fata pozitiei de prim-ministru.

„Solicit public demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: