Reactia transanta a lui Kovesi, dupa turnatoriile Mihaielei Iorga de la Antena 3. Fostul procuror DNA este pus la punct

news

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a negat intr-o declaratie pentru Ziare.com ca ar fi cerut urgentarea dosarului unui fost ministru care urma sa ajunga premier, asa cum a sustinut „inculpata” Mihaiela Moraru Iorga, adaugand ca nu a facut presiuni sau acte de imixtiune in activitatea vreunui procuror, iar in ceea ce priveste presiunile pe care Iorga sustine ca le-ar fi facut asupra ei, Kovesi a declarat ca nu comenteaza afirmatiile nereale ale inculpatilor.

„Nu a existat nici o discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier”, a declarat Kovesi.

Totodata, Iorga a sustinut si ca sefa DNA ar fi interferat permanent cu mersul anchetei in dosarul Microsoft si ca ar fi cerut rechizitorii fara probe consistente.

Despre aceste acuzatii, Kovesi a spus: „Nu am facut niciodata presiuni sau acte de imixtiune in activitatea vreunui procuror”.

Intrebata si daca a facut presiuni asupra Mihaielei Iorga, asa cum aceasta a sustinut la Antena 3, pentru a dispune unele masuri preventive, Laura Codruta Kovesi a raspuns scurt: „Nu comentez afirmatiile nereale ale inculpatilor”.

Fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat duminica seara, la Antena 3, ca sefa DNA Laura Codruta Kovesik a chemat-o si a intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

„Trebuia desemnat premierul Romaniei si era vehiculat numele unui fost ministru. Exista in lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemata si intrebata daca am putea sa iesim cat mai repede cu dosarul. Explicatia a fost de genul ca daca acest domn va ajunge premier, doamna Dana Girbovan (presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania -n.r.) va fi ministru al Justitiei, ceea ce ar insemna un dezastru pentru noi”, a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, precizand ca nu va da nume pentru ca nu vrea sa se spuna ca a stricat o ancheta.

Iorga a relatat ca i-a explicat sefei DNA ca nu sunt suficiente probe la acel moment, iar continuarea cercetarii ar fi implicat o cerere catre Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: