Reactia USR dupa demisia lui Hellvig: „Sistemul isi lanseaza candidatul la Presedintia Romaniei”

politica

Presedintele USR, Catalin Drula, anunta ca Eduard Hellvig se va intoarce in PNL ca urmare a demisiei din fruntea SRI.

„Fost secretar general PNL, fost sef de campanie al lui Iohannis, dl. Eduard Hellvig nu a incetat nici o zi sa faca politica din pozitia de director al SRI.

Se intoarce oficial in PNL, partid al carui lider ‘de facto’ a fost in acesti ani, alaturi de colegii lui mai noi sau mai vechi, unii cu epoletii la vedere, altii cu epoletii acoperiti.

Eduard Hellvig a avut un mandat esuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Dl. Hellvig a avut o sansa pentru democratia romaneasca si a ratat-o triumfator.

USR va continua sa sustina si sa se lupte pentru reforma serviciilor secrete si un control civil real, un element esential pentru o democratie consolidata”, a transmis Drula.

Cristian Ghinea a adaugat ca „Sistemul isi lanseaza candidatul la Presedintia Romaniei”.

„Sistemul securistic merge mai departe. In mandatul lui Hellvig ‘s-au scris’ in mod misterios niste legi horror ale Securitatii nationale. Zero raspundere.

In mandatul lui Hellvig, un ofiter SRI sub acoperire a fost pus de PNL-Bolos secretar de stat responsabil de planul de tara PNRR. Am documentat asta cu nume, prenume, martori. Zero responsabilitate.

Acum, Sistemul isi lanseaza candidatul la Presedintia Romaniei. USL lucreaza pentru linistea oligarhic-securista (pe model Putin-FSB)”, a scris Ghinea pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: