Reactia USR la congresul PSD: „Un spectacol trist si ridicol. Hotia e in firea PSD si asta nu o sa se schimbe”

politica

Presedintele USR, Dan Barna, afirma ca PSD da un „spectacol trist si ridicol” in cadrul congresului care se desfasoara sambata.

„Fantoma lui Dragnea la PSD. PSD vorbeste intr-una de azi dimineata despre politica moderna si responsabilitate. Foarte frumos, dar mi-e greu sa inteleg cum se impaca asta cu oamenii pe care PSD ii scoate in prim-plan.

Premierul care a dat ordonanta 13 e garantul responsabilitatii? Primarul care a dus Bucurestiul in pragul dezastrului are vreo cadere in a vorbi despre viitor? Toti ceilalti membri ai conducerii PSD care i-au fost soldati lui Liviu Dragnea indraznesc sa vorbeasca despre reforme?

Un spectacol trist si ridicol. Romanii stiu ca, in esenta, doar hotia e in firea PSD si asta nu o sa se schimbe indiferent de ce ar spune liderii sai”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Reconstructia PSD a inceput, iar astazi se decide viitorul social-democratiei din Romania, a declarat, sambata, la congresul extraordinar al formatiunii, liderul interimar, Marcel Ciolacu.

„Romania are nevoie de o stanga puternica. (…) Astazi, doar PSD reprezinta stanga romaneasca si valorile sale. Vrem sa ramanem un partid conservator, care se uita mai degraba in spate, in trecut, sau vrem sa ne transformam intr-un partid modern, care se uita in viitor spre progres? Societatea romaneasca s-a schimbat. La fel, si asteptarile romanilor. Vrem sa ascultam dorintele oamenilor si nevoile lor de astazi sau vrem sa ramanem prizonierii vechilor metode de a face politica? PSD va continua sa-i apere pe bunicii nostri, pe cei vulnerabili, pe mame si pe copii, pe tinerii care sunt la inceput de drum. Dar trebuie sa privim si mai departe. Sa fim aproape de toti romanii din clasa de mijloc!”, a afirmat Ciolacu la congresul PSD.

El a adaugat ca au existat cazuri in care „munca” social-democratilor a fost „irosita” de cei care au crezut ca pot folosi PSD „ca pe o cheie la usile justitiei”.

„Sunteti multi care ati muncit enorm in partid. Ati avut, la fel ca si mine, rezultate bune. Ati construit, la fel ca si mine, organizatii puternice. Dar au fost cazuri cand munca noastra a fost irosita de cei care au crezut ca pot folosi PSD ca pe o cheie la usile justitiei. Nu ei sunt PSD! Ei apartin trecutului. Astazi, trebuie sa ne rupem de acest trecut!”, a adaugat liderul social-democrat.

El a subliniat ca „justitia trebuie facuta in sala de judecata, nu la partid, nu la televizor, nu in palatele Administratiei prezidentiale”.

„Reforma justitiei trebuie facuta de catre profesionisti, de magistrati, de CSM, de asociatiile profesionale. O spun cu toata raspunderea, constient ca poate pierd voturile unora care vad lucrurile altfel. In mandatul meu, PSD va ramane strict pe agenda romanilor, iar justitia acolo unde ii este locul – in sala de judecata. Astazi, suntem hotarati sa lasam greselile trecutului in spate, acolo unde le este locul. Astazi, decidem viitorul social-democratiei din Romania! Reconstructia PSD a inceput. Viitorul PSD este legat de apararea valorilor in care credem: solidaritate, echitate si sanse egale pentru toti. Viitorul PSD inseamna criterii de performanta pentru cei care ocupa functii publice”, a aratat Ciolacu.

El a facut referire si la modernizarea partidului, la dezvoltarea colaborarii cu familia social-democrata din Europa, a cerut toleranta zero, pentru viitorul PSD, fata de coruptie si abuzuri si a subliniat ca este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenti.

„Viitorul PSD inseamna o stransa colaborare cu familia social-democrata europeana. (…) Aceasta este calea noului PSD, calea unui partid de stanga modern european, cu privire spre viitor si atent la nevoile cetatenilor!”, a concluzionat liderul interimar al PSD.

Foto: INQUAM Photos

Mai mult despre: ,

Comentarii: