Reactia USR in urma atacurilor de la televiziunile PSD: „Majoritatea PSD-ALDE agreseaza efectiv statul roman de un an si jumatate”

politica

Parlamentul este un spatiu public, in care cetatenii au dreptul sa asiste la dezbaterile care privesc viitorul tarii, a declarat, miercuri, presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, care a confirmat ca grupul USR este cel care a inlesnit intrarea protestatarilor la Camera Deputatilor. Antena 3 si RTV au lansat atacuri dure la adresa USR, formatiunea fiind acuzata ca a creat „circ” in Parlament.

„Nu este nicio problema, este dreptul cetatenilor de a asista la lucrarile Parlamentului si de a-si exprima puncte de vedere. Faptul ca niste cetateni au venit astazi in Parlamentul Romaniei sa protesteze nu ar trebui sa mire majoritatea care agreseaza efectiv statul roman de un an si jumatate. Adica asta inseamna asumarea relatiei cu Romania reala. Parlamentul Romaniei este un spatiu public, Parlamentul Romaniei este un spatiu in care cetatenii au dreptul sa asiste la dezbaterile care privesc viitorul Romaniei si, din aceasta perspectiva, nu sunt foarte multe lucruri de comentat”, a afirmat Barna, la Palatul Parlamentului.

Mai multe persoane au protestat miercuri, pe holul Parlamentului, fata de modificarea Codului de procedura penala, in timpul discursului din plen al premierului Viorica Dancila, care a prezentat stadiul procesului de pregatire pentru preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului UE in ianuarie 2019.

Cele noua persoane au strigat: „Cuib de hoti si mafioti!”; „DNA sa vina sa va ia!”; „Rusine sa va fie!”; „Viorica fa ceva, Dragnea da-ti demisia!”.

Ei au venit cu afise cu mesajele: „Democratia moare, Romania trezeste-te!”; „Codul penal sau codul penalului”.

Comentarii: