Reactie acida a lui Klaus Iohannis la refuzul PSD si ALDE de a participa la consultari privind viitorul premier

politica

Presedintele Klaus Iohannis considera ca PSD si ALDE dau dovada de o „atitudine pur si simplu nepoliticoasa” prin refuzul de a participa la negocierile de miercuri privind nominalizarea viitorului premier.

„Este o atitudine pur si simplu nepoliticoasa. Nu imi dau seama ce vor dori sa obtina, dar cred ca gresesc”, a spus presedintele.

Liviu Dragnea a anuntat, marti dupa-amiaza, ca PSD refuza invitatia la consultari a presedintelui Iohannis si nu va merge miercuri la Cotroceni.

Liderul PSD a spus ca i se pare straniu ca sunt invitate la consultari partide care la acest moment nu sunt in Parlament, respectiv PMP si USR.

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD vrea respectarea „cu strictete” a Constitutiei, iar
„maine e in functie actualul Parlament”.

Liviu Dragnea a mai tinut sa ii transmita presedintelui Iohannis ca PSD nu merge la Cotroceni „pentru a face exercitii de imaginatie”, asa cum s-a exprimat Klaus Iohannis in declaratia tinuta marti la Palatul Cotroceni.

„Dupa ce fiecare deputat si senator e validat si depune juramantul, si Parlamentul e constituit, se pot face consultari”, a mai punctat el, adaugand ca in acele conditii PSD va merge la Cotroceni „cu toata deschiderea”.

Dupa Dragnea, si ALDE si-a anuntat refuzul de a participa la consultari.

„Respectul fata de proceduri este o conditie obligatorie a calitatii regimului democratic, reprezentantii ALDE vor raspunde cu maxima solicitudine invitatiei presedintelui Romaniei de a participa la consultari in vederea formarii noului Guvern dupa convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputatilor si senatorilor si constituirea unei majoritati absolute fie de catre un singur partid, fie de catre o alianta de partide”, a transmis ALDE intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: