Reactie de la Bruxelles dupa ce intarziata Dancila l-a enervat pe Juncker: „Cu acest cabinet, esecul presedintiei este iminent”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al PPE, anunta ca noua gafa a lui Dancila, care a intarziat la intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, este o confirmare ca „cu acest cabinet, esecul presedintiei Romaniei a Consiliului UE este iminent”.

„Aflam din presa ca prim-ministrul Dancila a ratat intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, din cauza ca nu a reusit sa ajunga la timp.

Prim-ministrul Romaniei trateaza politica externa si relatia cu partenerii din Uniunea Europeana ca pe o programare la coafor. Daca ajungi la timp, bine, daca nu, ramane pe data viitoare. Din pacate, Guvernul acestui prim-ministru ar trebui sa preia Presedintia romana a Uniunii Europene in doar trei luni. Cu acest cabinet, esecul presedintiei este iminent.

Romania merita un Guvern capabil sa fructifice la maximum oportunitatea de a conduce Uniunea Europeana timp de 6 luni. Guvernul Dancila nu poate acest lucru. Nu poate nici macar sa se uite la ceas inaintea unei intalniri bilaterale”, a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila nu a ajuns, luni dupa-amiaza, la aeroport pentru a-l intampina pe presedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucuresti pentru a participa la summit-ul Initiativa celor Trei Mari. Guvernul precizeaza ca aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decat ora anuntata, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara vionului si l-a dus la hotel.

Protocolul Guvernului Romaniei a fost informat de Reprezentanta Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca aeronava cu care se deplaseaza in Romania presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Baneasa, la ora 18.30, informatii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles, precizeaza Executivul roman.

Conform sursei citate, premierul Viorica Dancila a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Baneasa, iar la ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anuntat de catre directorul Aeroportului Baneasa ca aeronava cu care vine in Romania presedintele Comisiei Europene este posibil sa aterizeze mai devreme decat ora anuntata initial.

”La ora 18.00, premierul Viorica Dancila a intrat in Aeroportul Baneasa. Insa, SPP a preluat in coloana oficiala delegatia presedintelui Comisiei Europene de la scara avionului si a plecat spre hotelul la care urma sa fie cazata”, sustine Guvernul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: