Reactie de la Bruxelles: „Tudorel Toader trebuie sa isi dea demisia. Un om care ignora legile si statul de drept nu are ce cauta in functia de ministru al Justitiei”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtator de cuvant al Partidului Popularilor Europeni, considera ca ministrul Justitiei trebuie sa demisioneze dupa ce Klaus Iohannis i-a respins propunerea de revocare a lui Kovesi.

„Ministrul Tudorel Toader trebuie sa isi dea demisia fiindca a dovedit ca nu conduce ministerul Justitiei dupa legile tarii, ci dupa cum ii dicteaza grupul de infractori si de presupusi infractori care il sprijina.

Desi Consiliul Superior al Magistraturii, institutie abilitata sa evalueze activitatea judecatorilor si procurorilor, a avizat negativ demiterea procurorului-sef al DNA, Toader continua se faca de ras contestand decizia la CCR. Un om care ignora legile si statul de drept nu are ce cauta in functia de ministru al Justitiei”, a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va da curs propunerii ministrului Justitiei de revocare a sefei DNA. El a constatat ca doua institutii ale statului au ajuns la concluzii diametral opuse cu privire la propunerea de revocare a sefei DNA, referindu-se la Ministerul Justitiei si la avizul negativ dat de CSM propunerii de revocare.

Seful statului a precizat ca motivele de revocare prezentate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa il convinga. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca Ministerul Justitiei va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul Presedintelui, apreciind ca seful statului „nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: