Reactie din Parlament la proiectul PSD „Romania, raiul hotilor”: „E o adevarata loterie acolo, cine este mai ingenios, cine are mai mult curaj sau tupeu”

politica

Noul proiect al PSD privind pragul pentru abuzul in serviciu sfideaza inteligenta a milioane de romani, a declarat, la RFI, presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac.

Mai multi parlamentari ai PSD au depus un proiect de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Intre altele, ei propun un prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”.

Eugen Tomac crede ca „nu mai e o noutate pentru nimeni faptul ca in PSD se desfasoara un adevarat concurs in ceea ce priveste initiativele legislative privind modificarea legislatiei privind justitia”. „E o adevarata loterie acolo, cine este mai ingenios, cine are mai mult curaj sau tupeu in a propune diferite initiative, care plac multor membri PSD si nu numai, inclusiv simpatizanti”, spune Tomac, citat de news.ro.

In opinia presedintelui executiv al PMP „incercarea aceasta brutala de a reveni asupra acestui subiect, incercand sa dea o valoare abuzului in serviciu, este o chestiune care sfideaza pur si simplu inteligenta a milioane de romani”. „Cand vorbim de abuzul in serviciu, nu e vorba de o cifra, de o suma exacta, ci vorbim despre fapte extrem de grave, abuz in serviciu sau abuz in putere si aici lucrurile sunt destul de clar definite, inclusiv de Comisia de la Venetia. Deci nu vorbim de un prag valoric, ci vorbim de fapte extrem de grave”, a adaugat Tomac.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: