Reactie dura a Pentagonului, dupa ce Rusia a decis sa vanda rachete Iranului

externe

Pentagonul a criticat luni decizia Rusiei de a pune capat interdictiei privind livrarea catre Iran a sistemului de rachete de tip S-300, informeaza AFP.

„Opozitia noastra la aceste vanzari este veche si (de notorietate) publica. Credem ca aceste vanzari nu vor ajuta cu nimic” in contextul relatiilor cu Iranul, a declarat colonelul Steven Warren, purtator de cuvant al Pentagonului. „Orice fel de vanzari de tehnologii avansate (catre Iran) reprezinta pentru noi o sursa de preocupare”, a adaugat el, citat de Agerpres.

Warren a refuzat sa precizeze daca o eventuala livrare a unor astfel de rachete contravine embargoului impus de ONU autoritatilor de la Teheran in 2010. „Este treaba juristilor nostri sa studieze acest lucru”, s-a limitat el sa spuna.

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care ridica embargoul cu privire la livrarea catre Iran a sistemului de rachete sol-aer de tip S-300, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.

AFP aminteste ca Iranul si Rusia sunt vizate de sanctiuni economice din partea SUA si a statelor europene, Teheranul din cauza programului sau nuclear, iar Rusia ca urmare a implicarii in criza ucraineana. Cele doua tari, care si-au intensificat in ultimii ani relatiile economice, sustin totodata regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: