Reactie dura dupa avansarea arogantului de la Jandarmerie: „N-am cuvinte. Cristea a fost mizerabil, a si dat ordin ca eu si Catalin Tenita sa fim amendati”

politica

Marian Raduna, protestatarul care a fost tratat cu aroganta si dispret, in iunie 2018, de catre maiorul de Jandarmerie Ionut Catalin Cristea reactioneaza dur dupa ce a aflat ca acesta a fost avansat recent in functie.

„Va mira ceva in Romania, unde oamenii care nu au parte cu treaba operationala sunt promovati? Tocmai de aceea Romania nu functioneaza bine. Institutiile astea sunt politizate si sunt o gramada de ofiteri care sunt avansati si nu au parte cu treaba operativa. Mi-ar fi placut sa vad in functia in care a fost promovat Cristea un ofiter care a fost in strada, care a fost in contact cu oamenii, care sa inteleaga si procesul ca nu e vorba doar de lucrul cu cetatenii, Cristea a fost mizerabil, a si dat ordin ca eu si Catalin Tenita sa fim amendati. Si cu oamenii… ganditi-va cum se poarta individul acesta cu oamenii din subordinea lui.

(…) In toata Jandarmeria Romana sau Jandarmeria Bucuresti s-ar fi putut gasi si oameni, n-or fi toti aroganti. Pana la urma sunt in slujba cetatenilor si ar trebui sa fie lideri pentru subordonatii lor. Cu siguranta se gasesc oameni… dar e treaba altora sa ii identifice si promoveze.

Tu in momentul in care pe Cazan il duci sef la Ploiesti in loc sa il muti la Sighetu Marmatiei, si il pui pe domnul Cristea sef… n-am cuvinte. MAI ar trebui sa identifice persoane care stiu sa si interactioneze cu cetatenii, sa interpreteze legea cum trebuie, nu sa vina cu pumnul in gura cum a facut acest domn ofiter cand le-a dat ordine jandarmilor sa fim amendati. Dovada ca am si castigat in instanta definitiv acel proces. Dar am pierdut cateva zile in instanta pentru ca asa a vrut acel ofiter sa ne arate ca e un ‘cetatean cu statie la brau, cumparata de la Mega'”, a declarat Raduna pentru Epoch Times.

Citeste si: Il mai tineti minte? Maiorul arogant care o apara pe Carmen Dan a fost avansat in noiembrie 2020. „Legitimati-va”, le spunea dispretuitor protestatarilor

Maiorul de Jandarmerie Ionut Catalin Cristea, care in iunie 2018 a starnit un amplu val de revolta pe retelele de socializare din cauza comportamentului extrem de arogant si dispretuitor la adresa a doi protestatari, a fost avansat in noiembrie 2020 in functia de prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Bucuresti.

Cu trei saptamani inainte de represiunea din 10 August, maiorul Ionut Catalin Cristea a tinut sa isi faca aparitia in fata a doi protestatari care cereau, in fata sediului MAI, demisia ministrului de Interne Carmen Dan. Cei doi protestatari, Marian Raduna si Catalin Tenita, erau indignati de o interventie anterioara in forta a jandarmilor in Piata Victoriei si au amplasat pe trotuar mai multe litere, formand cuvantul „Demisia”.

La un moment dat si-a facut aparitia un individ in civil, care foarte arogant si pe un ton rastit le-a cerut celor doi protestatari sa se legitimize. El a refuzat sa raspunda cine este, sustinand in bataie de joc ca are statie de emisie-receptie de la Mega Image.

Aceasta inregistrare a avut aproximativ 3 milioane de vizualizari, starnind un amplu val de revolta pe retelele de socializare.

Citeste si: Sef din Jandarmerie, arogant si dispretuitor catre o femeie in varsta: „Scoateti-va mana din buzunar cand vorbiti cu mine” – Video revoltator

Marian Raduna si Catalin Tenita au fost amendati apoi de Jandarmerie cu cate 500 de lei.

Catalin Tenita a devenit ulterior deputat din partea USR PLUS, iar Maria Raduna continua sa activeze in zona civica, el infiintand recent un call-center de voluntari pe langa DSP Bucuresti in contextul pandemiei de coronavirus.

Ionut Catalin Cristea, a carui sotie (Oana Cristea), lucreaza in cadrul Serviciului de Informatii Externe, a fost avansat intre timp, desi a fost la conducerea Jandarmeriei Bucuresti si in timpul represiunii din 10 August 2018.

Conform CV-ului de pe site-ul Jandarmeriei Bucuresti, Cristea a devenit locotenent-colonel si prim-adjunct al sefului Jandarmeriei Bucuresti. El este sef al Statului Major, ocupandu-se de mobilizarea fortelor in caz de urgenta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: