Reactie entuziasta a ambasadorului Rusiei in Romania dupa anuntarea noului Guvern de la Bucuresti

news

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valery I. Kuzmin, a declarat marti, la Cluj, ca tara sa asteapta de la noul Guvern al Romaniei o dezvoltare a relatiilor ruso-romane.

„Credem ca noul Guvern al Romaniei va aduce ceva nou. Pentru ca istoria recenta nu a fost foarte incurajatoare. Asadar, cu ceva nou speram si ne dorim sa putem inainta si sa dezvoltam relatiile si cooperarea noastra in beneficiul ambelor tari.

Pentru ca am observat ca avem interese comune in mai multe domenii. Ca un exemplu este pretul gazului. Atunci cand la nivel international pretul gazului si al petrolului a scazut, gazul rusesc a devenit mai ieftin decat cel romanesc, astfel ca Romania acum isi pastreaza rezervele proprii in depozite subterane si foloseste gaz mai ieftin, rusesc.

Si cand preturile vor urca, vor folosi produsele proprii. Vedeti, suntem atat de aproape unii de altii, traim in aceeasi regiune si avem multe interese comune”, a spus Kuzmin, care se afla in tara noastra, in calitate de ambasador, de la mijlocul anului trecut, mentioneaza Agerpres.

Prezent in Cluj pentru cateva zile, diplomatul rus a precizat ca se afla pentru prima data in aceasta regiune, unde incearca sa identifice oportunitati de colaborare in vederea pregatirii unui important forum economic ruso-roman, care va avea loc in primavara, cel mai probabil la Moscova.

Oficialul rus a mentionat printre interesele comune si pescuitul, Marea Neagra, mediul, exploatarea gazului, precum si colaborarile stiintifice, care au au o foarte lunga traditie intre cele doua tari.

La mijlocul lunii decembrie, Uniunea Europeana (UE) a prelungit, pentru inca sase luni, pana la 31 iulie 2017, sanctiunile sale economice introduse in 2014 impotriva Rusiei, in contextul conflictului din Ucraina, potrivit unei decizii oficiale adoptate cu unanimitate de voturi de cele 28 de tari membre ale UE.

Cei 28 de sefi de state si de guverne din UE au aprobat aceasta prelungire in timpul Consiliului European din 15 decembrie, „dupa ce au evaluat punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk”, preciza Consiliul UE intr-un comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: