Reactie ferma de la un important lider UE: Campania anti-Soros este propaganda nazista!

externe

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a acuzat marti dupa-amiaza pe guvernantii maghiari de utilizarea unei propagande naziste pentru a-i distruge pe oponentii politici. Reactia liderului european vine dupa ce formatiunea Fidesz a premierului Viktor Orban a lansat saptamana trecuta o campanie nationala cu panouri si reclame tv, ce promoveaza mesaje xenofobe alaturi de imaginea miliardarului George Soros.

”Aceasta campanie aminteste de cele mai intunecate ore din istoria Europei”, a scris Verhofstadt intr-un mesaj postat pe Facebook, scrie News.ro.

Campania utilizeaza o imagine cu ranjetul miliardarului evreu de origine maghiara, alaturi de sloganul: ”Sa nu-i permitem lui Soros sa rada la urma”. De asemenea, mii de postere cu mesaje anti-Soros au aparut in intreaga Ungarie.

”Intelegand intentia guvernului, mai multe postere au fost acoperite de graffiti pline de ura si mesaje precum «evreu imputit» peste fata lui Soros”.

Verhofstadt a acuzat regimul maghiar de cultivarea unor sentimente antieuropene prin xenofobie si prin demonizarea refugiatilor din Orientul Mijlociu.

”Acuzatia ca Soros promoveaza un complot pentru importarea unui milion de imigranti ilegali in Europa este doar o fantezie a lui Viktor Orban. Intunericul cade peste Ungaria. Nu putem sa permitem ca asa ceva sa se intample”, a declarat liderul ALDE, facand referire la xenofobismul care domina Europa inainte de al Doilea Razboi Mondial.

O reactie fata de aceasta campanie a venit si din partea purtatorului de cuvant al miliardarului George Soros, care a declarat ca activitatea regimului Orban aminteste de cele mai intunecate momente din istoria Europei.

George Soros a plecat dupa al Doilea Razboi Mondial din Ungaria, castigandu-si averea in Statele Unite.

De asemenea, miliardarul evreu este cunoscut pentru promovarea unor valori liberale, democratice si a granitelor deschise in estul Europei.

Inainte de lansarea campaniei, premierul maghiar a acuzat ca Soros este implicat direct in procedura de infringement lansata de Comisia Europeana impotriva Ungariei, care a refuzat sa accepte cotele de refugiati impuse de Bruxelles.

Viktor Orban a sustinut ca programul de relocare a refugiatilor in tarile europene a fost realizat la ordinele lui George Soros.

”Noi suntem de partea poporului maghiar, iar poporul sustine executivul impotriva Bruxellesului si lui Soros”, a declarat premierul de la Budapesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: