Reactie fulger a taberei borfasilor dupa anuntul lui Iohannis. Tudorel Toader: „Presedintele Romaniei nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii sefei DNA”

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, imediat dupa ce Iohannis a declarat ca refuza sa o revoce pe Kovesi, ca va sesiza Curtea Constitutionala.

„In conditiile in care Presedintele Romaniei nu are abilitarea legala si nici competentele functionale de evaluare a activitatii profesionale si manageriale desfasurate de procurorul sef al DNA;

In conditiile in care argumentele care au stat la baza declansarii procedurii de revocare au devenit mai actuale si mai consistente;

Vazand legislatia aplicabila in acest domeniu;

Valorificand jurisprudenta instantei de contencios constitutional,

Vom sesiza Curtea Constitutionala cu privire la refuzul Presedintelui de revocare din functie a procurorului sef al DNA!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook imediat dupa ce presedintele Iohannis a anuntat ca refuza sa o revoce pe Kovesi.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca nu o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. „Motivele de revocare prezentate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa ma convinga. De altfel, in mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. In concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justitiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-sef al DNA”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: