Reactie furioasa a Kremlinului dupa ce elicoptere Mi-24s ale Ucrainei au atacat pe teritoriul Rusiei – Video

externe

Kremlinul a apreciat vineri ca ceea ce considera a fi un atac al elicopterelor ucrainene contra unui depozit de carburanti de pe teritoriul rus nu creeaza conditii propice pentru continuarea tratativelor de pace cu Ucraina, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

”Este clar ca nu putem considera acest lucru ca ceva care va crea conditii adecvate pentru continuarea negocierilor”, a afirmat Dmitri Peskov, purtator de cuvant al presedintiei ruse.

Rusia a acuzat vineri Kievul de atacarea unui depozit de carburanti din orasul rus Belgorod, situat la 35 de kilometri de granita cu Ucraina.

Autoritatile ucrainene nu au raspuns deocamdata la acuzatiile Moscovei.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat ca doua elicoptere militare ucrainene au atacat un depozit de combustibil din oras dupa ce trecusera frontiera la altitudine joasa.

Imagini video ale presupusului atac postate online au aratat ceea ce par a fi cateva rachete trase de la mica altitudine, urmate de o explozie.

Belgorod se afla la circa 80 de kilometri nord de Harkov, al doilea oras ucrainean, ce rezista ofensivei fortelor ruse inca de la inceputul invaziei lansate de Moscova, in 24 februarie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: