externe

Reactie furioasa a Kremlinului dupa ce Parlamentul European a refuzat sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidentiale din Rusia

Parlamentul European debordeaza de contradictii interne si s-a transformat de mult timp intr-un generator de declaratii grosolane, ale carui actiuni se bazeaza in mare masura pe rusofobie, a declarat presei purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, comentand rezolutia PE care cere respingerea rezultatului alegerilor prezidentiale rusesti, relateaza Tass.

„Parlamentul European a adoptat de mult timp postura de rusofobie puternica si sistematica. Si, bineinteles, se tine de aceasta pozitie contrara chemarii principale a legiuitorilor: de a cauta modalitati de a construi un dialog. S-a transformat intr-o masinarie debordand de contradictii interne care continua sa genereze declaratii grosolane”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

In rezolutia Parlamentului European adoptata in sesiunea plenara de la Strasbourg, membrii sai au cerut sa nu fie recunoscute rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia, pe care le-a catalogat drept nedemocratice.

De asemenea, autorii documentului au recomandat statelor UE sa sprijine organizatiile independente ale societatii civile, mass-media independente si aparatori ai drepturilor omului si sa sustina opozitia democratica din Rusia.

Rezolutiile PE nu au forta juridica si au un caracter consultativ, dar sunt folosite in UE pentru a promova si disemina anumite puncte de vedere politice.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

2 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

4 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

3 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

4 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

4 ore ago